Odprta Kuhinja

Limonovi masleni piškoti

Odpri galerijo
A+   A-
Za priboljšek ob skodelici čaja.

 

 


Klasični, masleni, z blagim okusom po vanilji. Shranimo jih v nepredušni posodi, če jih seveda že prej ne zmanjka.

 

 

 

Sestavine


- 250 g moke
- 60 g sladkorja v prahu
- 2–3 žlički naribane limonine lupinice
- 3 žličke vanilje v prahu
- 130 g hladnega masla
- 2 žlički limoninega soka

 

 

Priprava


1. Moko zmešamo s sladkorjem v prahu, limonino lupinico in vaniljo. Dodamo na koščke narezano maslo, limonin sok in zgnetemo v testo (po potrebi lahko dodamo še žličko soka več).

2. Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za dobro uro.

3. Pečico ogrejemo na 170–175 stopinj Celzija.

4. Pripravljeno testo prerežemo na polovico (drugo polovico hranimo v hladilniku), ga razvaljamo na pol centimetra debelo in izrežemo piškote poljubne oblike. Polagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in postavimo v pečico.

5. Pečemo jih 10–14 minut oz. toliko časa, da se rob rahlo obarva svetlo rjavo. Enako naredimo z drugo polovico. Piškote ohladimo in jih hranimo v nepredušni posodi.

 

 

Opomba: Testo je na sobni temperaturi precej mehko, zato so potrebne urne roke.

 

 

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev


Fotografija: Ana Bulat

 

Datum Objave: 30.11.2018 ob 19:11

Več iz te teme:

piškoti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja