Lososova polpeta s kislo smetano

Lahkotnejša različica burgerja.

Čas priprave: 25 minut, čas peke: 10 minut

Sestavine

– 400 g lososovega fileja brez kože
– jajce
– velika žlica hrena iz kozarca
– približno 60 g belih krušnih drobtin
– sol, poper
– 2 do 3 žlice rastlinskega olja
– 4 žemlje
– 2 pesti mlade špinače
– koper po okusu
– 100 g kisle smetane
– 1 do 2 žlički limonovega soka
– limonine rezine za okras

Priprava

1. Operemo lososa, počakamo, da se posuši, in ga narežemo na kose. Nato ga drobno zmeljemo v aparatu za mletje mesa.

2. V ribo vmešamo jajce in hren ter toliko krušnih drobtin, da se bo dalo zmes dobro oblikovati. Solimo in popramo ter oblikujemo štiri polpete.

3. Položimo jih v ponev z vročim oljem in jih na obeh straneh pečemo 4 do 5 minut, da postanejo zlato rjave.

4. Žemlje prerežemo po dolgem (po prerezani površini jih lahko tudi popečemo v ponvi).

5. Špinačo operemo, otresemo. Operemo tudi koper, ga otresemo in potrgamo vejice. Štiri vejice prihranimo za okras, druge pa dobro sesekljamo in jih vmešamo v kislo smetano. Začinimo z limonovim sokom in soljo.

6. Prerezano polovico žemlje obložimo s špinačo, nanjo položimo polpeto in dodamo malo kisle smetane. Okrasimo s koprom, pokrijemo z drugo polovico žemlje in postrežemo z rezinami limone, s katerimi bodo gostje lahko začinili svojo jed.

Fotografija in recept: Guliver/Stockfood

Poizkusite še: Grahova juha z »veroniko« in koprivami
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed