Lososove polpete

Petek je dan za ribe.

Priprava: 15 minut; čas peke: 8-10 minut.

Sestavine

– 400 g lososovega fileja (ali odrezkov lososovega mesa brez kosti in kože)
– jajce
– 2 žlici drobtin
– strok česna
– oljčno olje
– vejica rožmarina

Priprava

1. Meso lososa temeljito očistimo vseh kosti in kože, ga drobno narežemo in stresemo v posodo. Če smo v ribarnici dobili lososove odrezke, jih le pregledamo in odstranimo morebitne kosti, po potrebi jih še malenkost narežemo.

2. Lososu v posodi vmešamo jajce, drobtine, sol in strt česen. Iz zmesi oblikujemo 8 kroglic.

3. V ponvi segrejemo žlico olja in dodamo rožmarin za prijetnejši vonj.

4. Ribje kroglice polagamo v vroče olje in vsako z žlico narahlo potlačimo, da dobimo polpet. Približno 4 minute pečemo na eni strani, previdno obrnemo in spečemo še po drugi strani. Ponudimo s krompirjevo solato s kislimi kumaricami.

Različica: Namesto drobtin vzamemo kuhan kuskus ali riž. Naredimo vnaprej: Zmes brez težav pripravite vnaprej in shranite v hladilniku. Ali že vnaprej oblikujete kroglice za polpete. Krompirjeva solata bo pa itak boljša naslednji dan.
Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed