Makova rulada
A+ A-
Makova rulada
Zanimiv okus in marmoriran videz biskvita ... Za sočnost in kislost pa brusnice ali ribez.
6 jajc
6 žlic sladkorja
1–2 žlici mlačne vode
6 žlic moke
100 g mletega maka
za noževo konico soli
pol vrečke pecilnega praška
žlička kurkume
žlička cimeta
nadev
nekaj žlic brusnične ali marmelade iz rdečega ribeza
220 g sira maskarpone
125 g smetane za stepanje
5 g kremfixa za smetano
Pečico vključimo na 195 stopinj. Plitek pekač, velik približno 39 x 29 cm, obložimo s peki papirjem.
Jajca ločimo. Beljake stepemo v sneg.
K rumenjakom stresemo sladkor in stepemo v svetlo kremo, nato dodamo vodo in vse druge suhe sestavine, ki smo jih prej premešali med sabo.
Premešamo, nato dodamo sneg in narahlo premešamo v gladko testo.
Testo vlijemo v pekač in damo v pečico za 12 minut.
Pečenemu biskvitu odstranimo peki papir, nato ga položimo na drug peki papir ali vlažno kuhinjsko krpo (s spodnjim delom) ter po krajši strani zvijemo v rulado.
Smetano stepemo z utrjevalcem, nato primešamo še maskarpone.
Rulado odvijemo in namažemo najprej z marmelado, povrhu pa še s smetanovim namazom ter spet zvijemo. Postavimo v hladilnik ali ponudimo takoj.
Namig: Marmelado lahko tudi pomešate, nas je očarala prav kombinacija brusnic in ribeza.
Datum Objave: 4.11.2021 ob 09:11