Odprta Kuhinja

Makova rulada

A+   A-

Makova rulada



Zanimiv okus in marmoriran videz biskvita ... Za sočnost in kislost pa brusnice ali ribez.


6 jajc



6 žlic sladkorja



1–2 žlici mlačne vode



6 žlic moke



100 g mletega maka



za noževo konico soli



pol vrečke pecilnega praška



žlička kurkume



žlička cimeta



nadev



nekaj žlic brusnične ali marmelade iz rdečega ribeza



220 g sira maskarpone



125 g smetane za stepanje



5 g kremfixa za smetano


Pečico vključimo na 195 stopinj. Plitek pekač, velik približno 39 x 29 cm, obložimo s peki papirjem.



Jajca ločimo. Beljake stepemo v sneg.



K rumenjakom stresemo sladkor in stepemo v svetlo kremo, nato dodamo vodo in vse druge suhe sestavine, ki smo jih prej premešali med sabo.



Premešamo, nato dodamo sneg in narahlo premešamo v gladko testo.



Testo vlijemo v pekač in damo v pečico za 12 minut.



Pečenemu biskvitu odstranimo peki papir, nato ga položimo na drug peki papir ali vlažno kuhinjsko krpo (s spodnjim delom) ter po krajši strani zvijemo v rulado.



Smetano stepemo z utrjevalcem, nato primešamo še mas­karpone.



Rulado odvijemo in namažemo najprej z marmelado, povrhu pa še s smetanovim namazom ter spet zvijemo. Postavimo v hladilnik ali ponudimo takoj.



Namig: Marmelado lahko tudi pomešate, nas je očarala prav kombinacija brusnic in ribeza.
Datum Objave: 4.11.2021 ob 09:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.