Makova rulada z limonovo kremo

Kremasta in osvežilna rulada s hrustljavim biskvitom.

Sestavine

Biskvit
– 4 jajca
– po 100 g sladkorja in moke
– 2 žlici makovih semen
– naribana lupinica 1 limone

Krema
– 400 ml smetane za stepanje
– zavitek kremfixa
– 250 g maskarponeja
– 3 žlice sladkorja v prahu
– naribana lupinica 1 limone
– sok 2 limon
– dekoracija
– 4 žlice sladkorja v prahu
– 2 žlici limonovega soka
– sveže jagode

Priprava

1. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake penasto stepemo, dodamo sladkor in enega po enega, med stepanjem, dodajamo rumenjake. Nazadnje dodamo presejano moko in previdno vmešamo. Dodamo še naribano lupinico in makova semena.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

3. Velik pekač obložimo s peki papirjem, nanj stresemo biskvitno zmes, poravnamo in porinemo v pečico. Pečemo 10 minut – do zlate barve. Biskvit vzamemo iz pečice, previdno zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo, odstranimo peki papir in s kuhinjsko krpo zvijemo v rulado. Pustimo, da se ohladi.

4. Ta čas pripravimo limonovo kremo: smetano in kremfix čvrsto stepemo. Maskarpone zmešamo s sladkorjem v prahu, lupinico in sokom limone. Dodamo stepeno smetano in previdno premešamo.

5. Biskvit odvijemo, zravnamo, premažemo s kremo in nato spet previdno zvijemo v rulado. Konca lahko odrežemo, da se pokaže lepa sredica.

6. Pripravimo preliv: sladkor v prahu zmešamo z limonovim sokom in prelijemo čez rulado. Počakamo, da se strdi. Rulado dekoriramo z rezinami limone, jagodami in svežim užitnim cvetjem …

Preberite še: Najbolj enostavna zložena torta s piškoti in sadjem

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek (Vibrantplate.com)

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana