Odprta Kuhinja

Malinovec z vrtnicami

A+   A-
To je pijača naše in vaše mladosti. Tokrat v bolj nobel izvedbi.Na koncu še ideja za tiste, ki imajo doma veliko malin in se bodo sredi poletja ukvarjali z vprašanjem, kako naj jih porabijo, kajti to je čudovit, a hitro pokvarljiv sadež. Že sam dobro pripravljen domači malinovec je imenitna pijača, nekako nostalgična in s kultnim statusom. Za ljubitelje eksperimentiranja – in to smo tu skoraj vsi, ki radi kuhamo – pa smo malinam dodali še vrtnice. Ta recept ne bo dostopen vsakomur, kajti treba je najti vrtnico, ki ni škropljena, ob tem pa mora biti še izmed sort, ki močno dišijo, najboljše so starinske stolistnice (centifolije) in šipki, ki imajo veliko venčnih listkov. Maline bodo prevladale, ampak nad kozarcem bo lebdel oblak parfuma, v katerem boste zavohali najlepši poletni dan svojega življenja.

Sestavine


- 3 l malin
- 2 l vrtničnih listkov ali po okusu
- 2 l vode
- 50 dag sladkorja na liter sirupa
- 40 g citronske kisline

Priprava


1. Maline, lahko zamrznjene, v večji posodi pomešamo z vrtničnimi listki, citronko in vodo ter na hladnem pustimo en dan.

2. Naslednji dan pripravimo posodo, lahko tisto, v kateri kuhamo marmelado: sadno-cvetlični zmes temeljito precedimo/pretisnemo skozi gazo in odmerimo količino tekočine. Na vsak liter dodamo 50 dag sladkorja in to vse skupaj segrevamo v loncu do vretja.

3. V tem času naj se v pečici sterilizirajo steklenice: sirup nalivamo v vroče steklenice, enako kot pri vročem polnjenju marmelade.
Poizkusite še: Cheesecake brez peke z belo čokolado

Fotografije Mavric Pivk
Datum Objave: 25.5.2019 ob 08:05

Več iz te teme:

vrtnicemalinovec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja