Marakujina torta s hruškami

Odpri galerijo
A+ A-
Ne rabi prostora v hladilniku: takoj bo pošla!
Priprava: 25 minut, hlajenje: 1 ura, peka: 45 minut. Na kos: pribl. 240 kcal.
Sestavine
Testo
- 175 g pšenične moke (tip 400), 15 g sladkorja v prahu
- 75 g hladnega masla, jajce (velikost M)
Obloga
- zavitek vaniljevega pudinga (za kuhanje)
- 125 g sladkorja, 375 ml marakujinega nektarja
- 2 hruški (pribl. 250 g), 200 g smetane
- 3 žlice lešnikovega krokanta (že pripravljenega)
In še
- okrogel pekač s snemljivim obodom (Ø 20 cm)
- olje nevtralnega okusa za pekač
Priprava
1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač naoljimo. Moko, maslo, sladkor v prahu in jajce damo v skledo in z dlanmi zmešamo v drobtinasto zmes. Drobtine enakomerno porazdelimo po pekaču, potlačimo z dlanmi in oblikujemo rob.
2. Za oblogo premešamo prašek za puding in sladkor s 100 ml marakujinega nektarja. Preostali nektar zavremo v loncu, primešamo zmes s praškom za puding in pustimo vreti približno 2 minuti. Odstavimo, občasno premešamo.
3. Hruške olupimo, narežemo na četrtine, odstranimo peščišče. Četrtine hrušk po dolgem razpolovimo in rezine porazdelimo po testu.
4. Prelijemo s pudingom in torto na srednjem vodilu pečemo približno 45 minut. Vzamemo ven in pustimo, da se najmanj uro ohlaja v pekaču.
5. Potem torto ločimo od pekača in ohladimo na kuhinjski mrežici.
6. Preden postrežemo, čvrsto stepemo smetano in z njo premažemo torto. Nazadnje posujemo z lešnikovim krokantom.
Recept in fotografija: knjiga Peka: Tako preprosto, ki je izšla pri Mladinski knjigi.
Preverite še: Tedenski jedilnik: hitri in poceni recepti za vsak dan
Datum Objave: 22.3.2019 ob 16:03