Marelična marmelada in močvirski oslad

Marelice, oslad in kanček limonine lupinice za piko na i – odlična kombinacija!

Sestavine

– pest očiščenih cvetov oslada
– 1 kg očiščenih marelic
– 500 g želirnega sladkorja
– malo bilo limonove lupinice
– žlica limonovega likerja

Postopek

1. Očiščene in oprane marelice narežemo na kocke, nato v kozici, na nizki temperaturi, pustimo, da se počasi razpustijo. Seveda nenehno stojimo ob štedilniku in mešamo, saj se lahko hitro sadje prime posode. (Če so marelice suhe, torej z malo soka, prilijemo malo jabolčnega soka.)

2. Ko se marelice razpustijo, dodamo sladkor in kuhamo približno 15 minut ob nenehnem mešanju.

3. Na koncu dodamo osmukani oslad, limonovo lupinico in limonov liker, kuhamo še nekaj minut in odstavimo.

4. Poberemo pene ali nekaj časa mešamo, da ne ostanejo na vrhu, preden napolnimo vroče, čiste kozarce. Ohladimo po standardnem postopku, obrnjeno na glavo.

Besedilo: Mirjam Grilc
Fotografije: Krištof Grilc

Preverite še: Marmelada iz črnega ribeza in lakote

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.