Odprta Kuhinja

Marinirana piščančja nabodala

A+   A-
Malce drugačna.


Sestavine


- 500 g piščančjega fileja
- 4 bučke
- po ena pest svežega koriandra in mete
- 3 stroki česna
- pol rdeče paprike
- sok pol limete
- sol
- poper
- oljčno olje

Priprava


1. Pripravimo marinado: meto in koriander drobno sesekljamo in damo v posodo. Dodamo strte stroke česna, nasekljano rdečo papriko, sok pol limone, sol, poper in žlico oljčnega olja. Vse skupaj dobro premešamo, da se okusi povežejo.

2. Nato na manjše koščke narežemo piščančje fileje in jih prelijemo z marinado. Dobro premešamo in pustimo stati vsaj 45 minut ali več.

3. Medtem pripravimo bučke. Po dolgem jih narežemo na debelino približno 5 mm, 30 sekund blanširamo v slanem kropu in ohladimo.

4. Na palčke nataknemo meso, tako da ga prepletemo z rezinami bučk, in spečemo na žaru, da dim in oglje dodata svojo noto. Na vsaki strani pečemo približno 4 minute.
Namig: Priporočam, da zraven postrežete še tzatziki.

Preberite še: Kako očistiti žar?

Fotografija in recept: Daniel Vincek
Datum Objave: 27.6.2018 ob 15:06

Več iz te teme:

piščanecbučkenabodala

Naročite se na e-novice:

Daniel VincekAvtor na portalu Odprta kuhinja