Odprta Kuhinja

Marmelada iz črnega ribeza in lakote

Odpri galerijo
A+   A-
Božanska marmelada iz črnega ribeza in lakote, v katero bomo z največjim užitkom pomakali popečene kruhke.


Sestavine


- 10 vejic lakote
- 1 kg ribeza
- 500 g želirnega sladkorja (2:1)
- žlička ruma

Priprava


1. Ribez natančno osmukamo in operemo, še mokrega damo v kozico, rahlo pretlačimo in pripravimo. Kuhamo približno 20 minut, nato dodamo želirni sladkor in kuhamo še 10–15 minut.

2. Pet minut prd koncem dodamo natančno osmukane cvetove lakote, še nekajkrat premešamo in je.

3. Naredimo želirni preizkus, tako da kanemo nekaj džema na mrzel krožnik – če se hitro strdi, je pripravljen.

4. Odstavimo in dobro premešamo, da ne ostanejo na vrhu pene, in napolnimo kozarce. Dobro zapremo, pokrijemo s toplo odejo in pustimo hladiti 24 ur.

Fotografije: Krištof Grilc

Preverite še: Limonova marmelada

Datum Objave: 30.6.2023 ob 09:06

Več iz te teme:

receptmarmeladacvetlična marmeladačrni ribezcvetlicezeliščalakota

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.