Odprta Kuhinja

Mašinski piškoti

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kupljeni se ne morejo primerjati z doma pečenimi.


Sestavine


- 1,5 kg mehke bele moke
- 6 jajc, 400 g sladkorja, 1 dl mleka
- 500 g masla sobne temperature
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 2 vrečki pecilnega praška
- naribana limonina lupina
- semena 2 vaniljevih strokov

Priprava


1. V veliko posodo presejemo moko in ji dodamo vse druge sestavine. Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da nastane testo.

2. Na pult ali debelejšo leseno desko vpnemo malo ročno mesoreznico, opremimo jo z nastavkom za piškote in skozenj »zmeljemo« piškote.

3. Trakove tako pripravljenega testa polagamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jih na 180 stopinjah spečemo toliko, da vršički malo porjavijo.
Namig: Če želimo temne piškote, lahko v testo dodamo žlico grenkega kakava, malo posebni z vijoličastim nadihom in trendovski pa bodo z dodatkom žlice aronije v prahu.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija in recept: Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa.si
Datum Objave: 30.11.2018 ob 20:11

Več iz te teme:

piškotimašinski piškoti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja