Mehiške tortilje s piščancem

Priljubljena in preprosta jed, ki jo obožujejo tudi otroci.

Priprava 40 minut.

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi
  • peteršilj, limonov (ali limetin) sok
  • strt česen, olje
  • čebula
  • četrt manjše glave zelja (lahko tudi druge zelenjave, kot je paprika)
  • avokado
  • kozarček pripravljene paradižnikove salse iz trgovine
  • kisla smetana
  • 8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj

Priprava

1. Meso narežemo na trakove, ga začinimo s peteršiljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.

2. Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: zelje narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado, ki ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da preprečimo porjavenje. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.

3. Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da se pojavijo mehurji. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.

4. Na tortiljo si v poljubni količini nadevamo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.

Priporočamo še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed