Mehiški puding (flan)

Priljubljena mehiška karamelna sladica.

Sestavine za šest porcij

– skodelica prevretega mleka
– skodelica zgoščenega mleka
– 1,5 skodelice sladkorja, 4 jajca
– 2 kapljici vaniljevega izvlečka
– 1/2 skodelice sladkorja za karameliziranje

Priprava

1- Obe vrsti mleka zmešamo s sladkorjem. Jajca stepemo, dodamo zmesi, primešamo vaniljo in temeljito stepemo.

2. Pečico segrejemo na 190 stopinj.

3. Karamel pripravimo v večjem modelu ali v majhnih kovinskih porcijskih modelčkih. Sladkor stresemo v model ali ustrezne deleže v vsakega od modelčkov. Nato ga na blagem ognju segrevamo, dokler se ne stopi in rahlo porjavi. Z nagibanjem modela porazdelimo sladkor po steni. Nato vlijemo mlečno maso in postavimo v pečico v visok pekač, napolnjen z vodo. Prekrijemo z aluminijasto folijo in kuhamo 30 minut. Ali je puding kuhan, preverimo tako, da vanj zabodemo zobotrebec, ki ga moramo izvleči čistega.

4. Puding ohladimo, prekrijemo s plastično folijo in hranimo v hladilniku.

Priporočamo še: Čokoladni mousse

Recept: Špela in Alejandro de Magaña
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed