Mehiški puding (flan)
Odpri galerijo
A+ A-
Priljubljena mehiška karamelna sladica.
Sestavine za šest porcij
- skodelica prevretega mleka
- skodelica zgoščenega mleka
- 1,5 skodelice sladkorja, 4 jajca
- 2 kapljici vaniljevega izvlečka
- 1/2 skodelice sladkorja za karameliziranje
Priprava
1- Obe vrsti mleka zmešamo s sladkorjem. Jajca stepemo, dodamo zmesi, primešamo vaniljo in temeljito stepemo.
2. Pečico segrejemo na 190 stopinj.
3. Karamel pripravimo v večjem modelu ali v majhnih kovinskih porcijskih modelčkih. Sladkor stresemo v model ali ustrezne deleže v vsakega od modelčkov. Nato ga na blagem ognju segrevamo, dokler se ne stopi in rahlo porjavi. Z nagibanjem modela porazdelimo sladkor po steni. Nato vlijemo mlečno maso in postavimo v pečico v visok pekač, napolnjen z vodo. Prekrijemo z aluminijasto folijo in kuhamo 30 minut. Ali je puding kuhan, preverimo tako, da vanj zabodemo zobotrebec, ki ga moramo izvleči čistega.
4. Puding ohladimo, prekrijemo s plastično folijo in hranimo v hladilniku.
Priporočamo še: Čokoladni mousse
Recept: Špela in Alejandro de Magaña
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 8.3.2018 ob 10:03