Melonin sorbet

Pripravimo, preden začnemo: blender, strojček za sladoled.

Sestavine

– manjša melona
– 3 vejice mete (najboljša za ta recept je maroška)
– 2 žlici agavinega sirupa
– žlica grand marniera ali vodke

Priprava

1. Ohlajeno melono razpolovimo in z žlico odstranimo peške. Narežemo jo na debele rezine ter olupimo. Rezine razrežemo na koščke in stresemo v blender.

2. Metine listke osmukamo in dodamo k meloni. Nekaj jih prihranimo za dekoracijo sorbeta. Prilijemo agavin sirup ter
grand marnier in miksamo tako dolgo, da dobimo popolnoma gladko kremo.

3. Vlijemo v strojček za pripravo sladoleda. Nekateri med zamrzovanjem vsebino nenehno mešajo, pri nekaterih jo je treba občasno premešati. Če nimamo strojčka za sladoled, kremo prelijemo v večjo posodo, primerno za zamrzovanje, postavimo v skrinjo in z žlico iz trde plastike potiskamo ob stene posode vsake pol ure, dokler se ne strdi.

4. Sorbet je voden, nekoliko mehkejši kot sladoled in hitreje se stopi, zato ga postrežemo takoj in v prej ohlajenih kozarcih ali skledicah. Okrasimo ga z osvežilnimi lističi mete.

Poskusite še: Narastek iz jabolk in prosene kaše

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.