Odprta Kuhinja

Mileram kocke s čokolado, ki vedno navdušijo

Odpri galerijo
A+   A-
Poenostavili smo priljubljeno sladico, ki ji običajno dodajamo jagodičevje in spečemo kot cheesecake.


Mileram kocke, tudi torto, poznamo v vsaj dveh različicah. Narejene brez peke so najbolj primerne poleti, izjemno radi si privoščimo tudi pečene z gozdnimi sadeži, jagodami, malinami in drugim jagodičevjem. Nekaj posebnega pa se zgodi, ko osnovni recepturi dodamo čokolado.


Za zelo kremno in svileno teksturo poskrbi mileram iz linije Gurman Zelene Doline, ki ga odlikuje zares poln mlečni okus. V sladici sta skrita pomarančna lupinica in rumov sladkor, da nas še bolj poneseta v praznično vzdušje. Namesto kuhanja slaščičarske kreme je tukaj prašek za puding, krhkemu testu pa smo se izognili kar s preprosto podlago iz mletih piškotov. Če strnemo: malo dela, a velik učinek.


ni podpisa
ni podpisa


Mileram kocke s čokolado


Piškotna podlaga



Nadev



  • 500 ml mleka

  • 200 ml sladke smetane

  • 2 vrečki praška za čokoladni puding (2×45 g)

  • 120 g sladkorja

  • 2 rumova sladkorja

  • lupinica velike pomaranče

  • 130 g nasekljane jedilne čokolade

  • 800 g milerama iz linije Gurman Zelene Doline


Priprava


1. Pečico vključimo na 170 stopinj.


2. Maslo stopimo. Piškote zmeljemo in jih zmešamo z maslom. Vse skupaj razporedimo na dno pekača, ki meri 24 x 24 cm.


3. Potisnemo v pečico in pečemo 10 minut. Nato malce ohladimo.


4. Puding skuhamo po navodilih na embalaži, le z našimi količinami, mleku dodamo tudi smetano. Dodamo še rumov sladkor in pomarančno lupinico. Ogenj ugasnemo in takoj primešamo čokolado. Ko se popolnoma raztopi, dodamo še mileram.


5. Čokoladni nadev takoj prelijemo v pekač in potisnemo v pečico, ki je že ogreta na 170 stopinj. Pečemo 70 minut, nato pečico ugasnemo in pustimo pecivo v njej še 10 minut.


6. Dobroto vzamemo iz pečice in jo popolnoma ohladimo na pultu, nato pa čez noč pospravimo v hladilnik.


7. Narežemo na kocke in ponudimo s sladko ali kislo smetano in krhlji pomaranče. Še bolj enostavno: kose preprosto posujemo s pomarančno lupinico.


ni podpisa
ni podpisa
Namig: Pekač lahko nadomestimo z okroglim, ki ima premer 24 cm ali 26 cm.


Mileram iz linije Gurman Zelene Doline odlikuje poln mlečni okus, saj je proizveden izključno iz slovenskega mleka, certificirano brez gensko spremenjenih organizmov. Nepogrešljiv je pri pripravi različnih jedi- od vsakdanje priprave obrokov do peke poljubnih slaščic.



Priporočamo še: Hitra zlevanka: pecivo, ki ga lahko pripravimo v zadnjem hipu



Naročnik oglasne vsebine je Mlekarna Celeia


Datum Objave: 23.12.2021 ob 15:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: