
Odlična poletna mineštra!
Za 4–6 jedcev.
Sestavine
– 120 g fižola
– 200 g krompirja
– 100 g divjega koromača
– 100 g koruze
– 100 g slanine
– 200 g suhih svinjskih reber
– 2 stroka česna
– peteršilj
– sol, poper
Priprava
1. Fižol preberemo, skuhamo napol, nato vodo odcedimo. Prilijemo svežo vodo in spet pristavimo. K fižolu dodamo suha svinjska rebra, solimo in popramo.
2. Slanino in česen zelo na drobno nasekljamo, da dobimo gladko zmes, imenovano pešt – tudi to dodamo k fižolu.
3. Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke in vsujemo v mineštro. Dodamo tudi koruzo. Vejice divjega koromača narežemo na slab centimeter in vmešamo v mineštro. Kuhamo toliko časa, da se fižol in krompir zmehčata.
4. Iz mineštre vzamemo kuhana rebra in jim odstranimo kosti, meso pa narežemo na drobne koščke in vrnemo v lonec. Nazadnje vmešamo še na drobno narezan peteršilj.
Preberite še: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani
Recept: Dušan Černjul
Fotografija: Špela Ankele