Odprta Kuhinja

Mineštra s koromačem

A+   A-
Odlična poletna mineštra!



Za 4–6 jedcev.

Sestavine


- 120 g fižola
- 200 g krompirja
- 100 g divjega koromača
- 100 g koruze
- 100 g slanine
- 200 g suhih svinjskih reber
- 2 stroka česna
- peteršilj
- sol, poper

Priprava


1. Fižol preberemo, skuhamo napol, nato vodo odcedimo. Prilijemo svežo vodo in spet pri­stavimo. K fižolu dodamo suha svinjska rebra, solimo in popramo.

2. Slanino in česen zelo na drobno nasekljamo, da dobimo gladko zmes, imenovano pešt – tudi to dodamo k fižolu.

3. Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke in vsujemo v mineštro. Dodamo tudi koruzo. Vejice divjega koromača narežemo na slab centimeter in vmešamo v mineštro. Kuhamo toliko časa, da se fižol in krompir zmehčata.

4. Iz mineštre vzamemo kuhana rebra in jim odstranimo kosti, meso pa narežemo na drobne koščke in vrnemo v lonec. Nazadnje vmešamo še na drobno narezan peteršilj.
Preberite še: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani

Recept: Dušan Černjul
Fotografija: Špela Ankele
Datum Objave: 29.7.2019 ob 08:07

Več iz te teme:

juhe in enolončnicemineštrakoromač

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.