Mineštra s koromačem

Odlična poletna mineštra!

Za 4–6 jedcev.

Sestavine

– 120 g fižola
– 200 g krompirja
– 100 g divjega koromača
– 100 g koruze
– 100 g slanine
– 200 g suhih svinjskih reber
– 2 stroka česna
– peteršilj
– sol, poper

Priprava

1. Fižol preberemo, skuhamo napol, nato vodo odcedimo. Prilijemo svežo vodo in spet pri­stavimo. K fižolu dodamo suha svinjska rebra, solimo in popramo.

2. Slanino in česen zelo na drobno nasekljamo, da dobimo gladko zmes, imenovano pešt – tudi to dodamo k fižolu.

3. Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke in vsujemo v mineštro. Dodamo tudi koruzo. Vejice divjega koromača narežemo na slab centimeter in vmešamo v mineštro. Kuhamo toliko časa, da se fižol in krompir zmehčata.

4. Iz mineštre vzamemo kuhana rebra in jim odstranimo kosti, meso pa narežemo na drobne koščke in vrnemo v lonec. Nazadnje vmešamo še na drobno narezan peteršilj.

Preberite še: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani

Recept: Dušan Černjul
Fotografija: Špela Ankele

Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana