Mlečna prosena kaša s suhim sadjem

… in rahlim priokusom po rumu.

Sestavine

– 100 g prosene kaše
– 3 dl mleka
– sol
– cimet
– pest rozin
– pest ali dve suhih sliv ali drugega suhega sadja
– 2 žlici ruma
– žlička masla

Priprava

1. Slive narežemo na manjše koščke in jih skupaj z rozinami namočimo v topli vodi z rumom.

2. Mleko zavremo, solimo in vanj zakuhamo kašo. Po dobrih 10 minutah dodamo še namočeno suho sadje in cimet. Kuhamo, dokler kaša ni mehka.

3. Vmešamo še žličko masla.

4. Postrežemo toplo, lahko dodamo tudi malce nesladkane stepene sladke smetane.

Poizkusite še: Skutno kvašeno pecivo z breskvami in makovo kapo

Besedilo in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed