Odprta Kuhinja

»Moj najboljši«

A+   A-
Pozor na temperature!


Sestavine


Testo 1
- 250 g moke, ščep pecilnega praška
- 65 g sladkorja, 125 g masla, jajce
Testo 2
- 5 žlic tople vode, 250 g sladkorja
- 180 g moke, 70 g škroba
- žlička pecilnega praška, 5 jajc
Premaz in okras
- 4 žlice rdečega ribezovega želeja, 3 žlice marelične marmelade, 200 g marcipana
- 100 g sladkorja v prahu, jajce
- zeleno in rdeče kandirano sadje

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Prvo testo: moko, pecilni prašek, sladkor, maslo, jajce zmešamo v krhko testo in ga razvaljamo v oglatem pekaču, obloženem s peki papirjem. Pečemo pri 200 stopinjah 8 minut.

3. Medtem penasto umešamo jajca z vodo, vmes dodajamo sladkor. Nato nežno, a temeljito vmešamo moko, škrob in pecilni prašek.

4. Iz pečice vzamemo krhko testo, ko se malce ohladi, ga namažemo z želejem.

5. Nanj nadevamo biskvitno testo. Pri enaki temperaturi pečemo 15–18 minut.

6. Marelično marmelado zmešamo z žlico vode in segrejemo. Marcipan, sladkor v prahu in jajce zmešamo in nadevamo v dresirno vrečko.

7. Ko je pecivo pečeno, ga narežemo na koščke, velike 5 x 5 cm, premažemo z marmelado in na vsak košček nabrizgamo marcipanovo maso. Dodamo kandirano sadje in porinemo nazaj v pečico, segreto na 250 stopinj, da tudi okras zlato zarumeni.
Namig: Pozor pri temperaturah. Upoštevajte moč svoje pečice.

Fotografija: Leon Vidic

Preverite še: Božičkove kape
Datum Objave: 13.12.2017 ob 13:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: