Musaka z brokolijem in krompirjem

Musaka je priljubljena jed, ki jo lahko pripravimo v nešteto različicah, tudi brez mletega mesa.

Brokoli je ena tistih vrtnin, ki jo lahko kupimo vse leto. Okusen in zdrav pa še dekorativen povrhu, če ne dovolimo, da bi se temno zeleni cvetovi razkuhali v mehko svetlo gmoto. Krompir je tako ali tako stalnica na naših jedilnikih, zato je ta kombinacija obojega pravšnja izbira. Skupaj se znajdeta v kremni brokolijevi juhi, ko krompirja dodamo ravno toliko, da se juha nekoliko zgosti, tokratni recept pa ponuja glavno jed iz obeh priljubljenih sestavin. Musaka je enostavna za pripravo, le traja nekoliko dlje, peče se namreč približno eno uro. Če hočemo, da bo jed gotova nekoliko prej, krompir pred peko na hitro pokuhamo.

Musaka z brokolijem in krompirjem

Za 4 osebe.

  • 1 kg krompirja
  • 1 brokoli
  • 3 jajca
  • 1 lonček kisle smetane
  • 2 dl mleka
  • 1 skodelica naribanega parmezana
  • sol in poper
  • olje

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine. Brokoli očistimo in narežemo na manjše koščke oziroma cvetove. Stresemo v vrelo slano vodo in kuhamo zgolj nekaj minut. Brokoli mora ostati čvrst in temno zelen.

2. Pečico vključimo na 180 stopinj.

3. Jajca, mleko in kislo smetano razžvrkljamo v gladko zmes, solimo in popramo.

4. Pekač namastimo in nanj naložimo polovico krompirja. Prelijemo z razžvrkljanimi jajci in prek naložimo brokoli. Vmes naložimo preostali krompir, potresemo z naribanim sirom in polijemo z jajci.

5. Pečemo približno eno uro.

Priporočamo še: Premium domači krompirjevi njoki (VIDEO)

Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Esin Deniz/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana