Na žlico: najboljša kremna koromačeva juha

Presenetljivo božanska!

Sestavine

– 100 g indijskih oreščkov
– 2 koromača, narezana podolgem
– 500 g krompirja, olupljenega in narezanega na trakove
– 1 jabolko, očiščeno in narezano na krhlje
– 2 žlici oljčnega olja
– 1,8 do 2 l vode
– sol

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Indijske oreščke namočimo v vodo.

3. Na pekač, obložen s peki papirjem, dodamo koromač, krompir in jabolko. Pokapljamo z oljčnim oljem in premešamo. Vse skupaj pečemo približno pol ure.

4. Pečeno zelenjavo zmešamo z vodo in blendamo do homogene kremaste teksture.

5. Prelijemo v lonec, segrejemo in solimo. Če je juha pregosta, dodaj še malo vode.

Namig: Juho lahko dodatno začinimo z oljčnim oljem.
Recept: Klara Avsenik, Curry and Love.
Poskusite še: mineštra s čičeriko, sladkim krompirjem in pestom
Klara Avsenik
Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.