Način priprave kave, ki vas bo navduševal v hladnih dneh
Odpri galerijo
A+ A-
Okus izboljšamo s temno čokolado in čilijem, ki prijetno ogreje.
Mehiška kava (café de olla)
Za 4 osebe.
- 12 čajnih žličk kave
- 8 žličk rjavega sladkorja
- 2 čilija
- 6 cimetovih paličic
- 1 dl kavnega likerja
- 4 koščki temne čokolade
- 4 žličke naribane čokolade
Priprava
1. V lonec stresemo sladkor, dodamo dve nalomljeni cimetovi paličici in prerezan čili. Segrevamo, dokler sladkor ne karamelizira.
2. Potem zalijemo z eno skodelico vode ter pustimo, da zavre. Med mešanjem kuhamo, dokler se sladkorna karamela ne raztopi.
3. Dodamo kavo in prilijemo 4 skodelice vode. Premešamo in počakamo, da zavre.
4. Odstavimo in pustimo stati pet minut, da se usede, potem precedimo.
5. V skodelice damo po en košček čokolade in po eno cimetovo palčko, prilijemo liker in kavo ter potresemo z naribano čokolado.
Namig: Če se želimo še dodatno razvajati, lahko dodamo stepeno smetano.
Priporočamo še: 3 rogljički za uvod v praznično peko piškotov
Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: bhofack2/Getty Images
Onaplus.si: To manj znano živilo je odlična izbira za hujšanje in mladosten videz
Datum Objave: 28.11.2023 ob 07:11