Najbolj hitro narejeni čokoladni piškoti, za katere nam pošiljate same pohvale

Turoben jesenski dan bo kot nalašč za peko preproste čokoladne pregrehe. Kaj nam pa drugega preostane!

Čokoladni piškoti so hitra rešitev za veselje v hiši. To ste ugotovili tudi sami in pogosto izbrskali recept, ki smo ga že pred časom delili z vami. Da so res dobri in da jih pečete znova in znova, nam sporočate, poslali pa ste nam tudi že fotografije. Škoda bi bilo, da tega ne bi izpostavili in na ta deževen dan k sladkanju spodbudili še koga.

Ne gre za naš avtorski recept, izbrskali smo ga na kuharskem blogu Britanca, ki se je poimenoval The Boy Who Bakes in zelo rad peče. Njegove jedi so dovršene do potankosti, navodila za pripravo pa tako izpiljeno narekovana, da je skoraj nemogoče narediti napako. Tudi s temi razpokanimi čokoladnimi kukiji je tako.

Recept najprej navduši s sestavinami, ki jih res ni veliko in so vedno pri roki. To imamo najraje, kajne? Izbirčni moramo biti le pri nakupu čokolade. Naj bo čim bolj kakovostna in naj vsebuje 70 odstotkov kakava, saj zaradi manjše vsebnosti sladkorja ne bo spremenila teksture piškotov.

Hitro in narejeno brez posebnih kuhinjskih pripomočkov.

  • 200 g temne čokolade, nasekljane
  • 125 g surovega masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 130 g navadne bele moke
  • 3 čajne žličke kakava v prahu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli (in še malo za posip)

Priprava

Opomba: pri tem receptu je nadvse pomemben čas, zato si najprej pripravite dva pekača s papirjem za peko, pečico pa segrejte na 180 stopinj Celzija.

1. Čokolado in maslo stopite nad vodno kopeljo. Ko je nared, postavite na stran.

2. V mešalniku natanko 5 minut penasto stepajte jajca, rjavi sladkor ter sladkor v prahu, nato dodajte stopljeno čokolado.

3. Nato v drugi posodi zmešajte suhe sestavine (pazite, da kakav ne bo v grudicah) ter jih dodajte v posodo z jajci in čokolado. Hitro pomešajte, na koncu pa še s spatulo ali kuhalnico, da se tudi sestavine, ki so se nabrale na dnu posode, zamešajo v testo.

4. Piškote oblikujte s pomočjo zajemalke za sladoled (saj je nekoliko tekoče) in ga polagajte na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Med posamezno porcijo pustite dovolj prostora, da se bodo piškoti lahko razlezli, a ne sprijeli med seboj.

5. Še surove piškote malce posolite, nato pa jih postavite v že ogreto pečico za 12 minut.

6. Piškoti bodo iz pečice prišli čudovito razpokani in omamno dišeči. Počakajte 20 do 30 minut, preden jih poberete s pekača. Naj se ohladijo in malce upadejo, saj bodo tako mehkejši in imeli čudovito rahlo sredico.

Priporočamo še: Božični piškoti: več kot 40 receptov za praznično peko

Povzela: M. D.
Naslovna fotografija: iprogressman/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed