Najbolj sočne kakavove kocke
Odpri galerijo
A+ A-
Se spomnite polnega pekača puhastega peciva s kakavom? Tako ga lahko naredimo zares neverjetno sočnega in nepozabnega.
Prav vsak zvezek, v katerega družine vrsto let skrbno zapisujejo recepte, ki jim lepšajo različna življenjska obdobja, skriva kakavovo pecivo. Različic je nešteto – prelijemo ga s pudingom, dodamo kislo smetano, premažemo s kokosovo kremo, spečemo celo brez jajc. Jaz sem navdih za svojo izvedbo poiskala v tres leches, pecivu iz Južne Amerike, ki je prelito s tremi vrstami mleka in slovi kot najbolj sočno na svetu. Pripravite pekač s stranicami 18 x 28 cm!
Kakavove kocke
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 4 žlice mleka
- 85 g moke
- 25 g temnega kakava
- žlička pecilnega praška
- ščepec soli
Preliv
- 120 g kondenziranega mleka
- 300 g mleka
- 10 g ruma (lahko izpustite)
- stepena sladka smetana
Priprava
1. Pečico vključimo na 175 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
2. Jajca ločimo.
3. Začnemo z beljaki: ko se med stepanjem začnejo peniti, jim dodamo sladkor in čvrsto stepemo na višji hitrosti. Nato hitrost zmanjšamo na srednjo in postopoma dodajamo rumenjake, pomešane z mlekom.
4. Ročno nato vmešamo moko, ki smo ji dodali kakav, pecilni prašek in sol.
5. Biskvitno maso prelijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 20 minut.
6. Pečen biskvit zvrnemo na desko, odstranimo papir za peko in ga vrnemo v pekač. Gosto ga prepikamo z leseno palčko za nabodala in še vročega prelijemo z mešanico obeh vrst mleka in ruma.
7. Postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se popolnoma ohladi in prepoji.
8. Premažemo s stepeno smetano, posujemo s kakavom in ponudimo.
Priporočamo še: Genialen način, kako očistiti pečico brez drgnjenja (namig: aluminijasta folija)
Datum Objave: 24.9.2022 ob 06:09