Odprta Kuhinja

Najbolj sočne kakavove kocke

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Se spomnite polnega pekača puhastega peciva s kakavom? Tako ga lahko naredimo zares neverjetno sočnega in nepozabnega.


Prav vsak zvezek, v katerega družine vrsto let skrbno zapisujejo recepte, ki jim lepšajo različna življenjska obdobja, skriva kakavovo pecivo. Različic je nešteto – prelijemo ga s pudingom, dodamo kislo smetano, premažemo s kokosovo kremo, spečemo celo brez jajc. Jaz sem navdih za svojo izvedbo poiskala v tres leches, pecivu iz Južne Amerike, ki je prelito s tremi vrstami mleka in slovi kot najbolj sočno na svetu. Pripravite pekač s stranicami 18 x 28 cm!

Kakavove kocke



  • 4 jajca

  • 100 g sladkorja

  • 4 žlice mleka

  • 85 g moke

  • 25 g temnega kakava

  • žlička pecilnega praška

  • ščepec soli


Preliv

  • 120 g kondenziranega mleka

  • 300 g mleka

  • 10 g ruma (lahko izpustite)

  • stepena sladka smetana


Priprava


1. Pečico vključimo na 175 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Jajca ločimo.

3. Začnemo z beljaki: ko se med stepanjem začnejo peniti, jim dodamo sladkor in čvrsto stepemo na višji hitrosti. Nato hitrost zmanjšamo na srednjo in postopoma dodajamo rumen­jake, pomešane z mlekom.

4. Ročno nato vmešamo moko, ki smo ji dodali kakav, pecilni prašek in sol.

5. Biskvitno maso prelijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 20 minut.

6. Pečen biskvit zvrnemo na desko, odstranimo papir za peko in ga vrnemo v pekač. Gosto ga prepikamo z leseno palčko za nabodala in še vročega prelijemo z mešanico obeh vrst mleka in ruma.

7. Postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se popolnoma ohladi in prepoji.

8. Premažemo s stepeno smetano, posujemo s kakavom in ponudimo.
Priporočamo še: Genialen način, kako očistiti pečico brez drgnjenja (namig: aluminijasta folija)
Datum Objave: 24.9.2022 ob 06:09

Več iz te teme:

Kakavnedeljska sladicakakavovo pecivokakavove kocke

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.