Najboljša korenčkova juha s pancetnimi kruhki
Odpri galerijo
A+ A-
Zelenjava, ki je vedno na voljo.
Za štiri; lahko pripravimo vnaprej in (s)hranimo v hladilniku za 2 dni. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.
Sestavine
- juha
- 700 g korenja, 4 stroki česna, 2 čebuli, vejica rožmarina
- žlička masla, 1 l kokošje jušne osnove, sol, poper
- kruhki
- 200 g rezin pancete, čabata, malo oljčnega olja, rožmarin
Priprava
1. Za kruhke segrejemo pečico na 200 stopinj. Čabato narežemo na prst debele palčke, vsako ovijemo v rezino pancete, po želji v kruhek zapičimo vejico rožmarina in položimo na pekač. Kruhke poškropimo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za 15 minut, da se panceta in kruh po robovih hrustljavo zapečeta. Vzamemo iz pečice in prihranimo.
2. Za juho očistimo korenje in čebulo, narežemo na kose in damo v lonec. Dodamo maslo in pristavimo. Pražimo 5 minut, nato prilijemo jušno osnovo, začinimo z rožmarinom, zavremo in nad šibkim ognjem kuhamo 20–25 minut, da se korenje povsem zmehča.
3. Iz juhe vzamemo rožmarin in kuhano korenje pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho.
4. Solimo in popramo po okusu, začinimo z oljčnim oljem in ponudimo s pancetnimi kruhki.
Opomba: Tole juhico lahko skuhate vnaprej in shranite v hladilniku. Podobno ravnajte, če je morda kaj ostane. Zdrži do teden dni.
Koristen nasvet: Zavitek vakuumsko pakirane pancete vzemite iz hladilnika 10 minut pred delom. Tako boste rezine laže razpredli, ne da bi se vam natrgale.
Priporočamo še: Odličen recept za segedin
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 11.12.2018 ob 08:12