Najboljša korenčkova juha s pancetnimi kruhki

Zelenjava, ki je vedno na voljo.

Za štiri; lahko pripravimo vnaprej in (s)hranimo v hladilniku za 2 dni. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine

– juha
– 700 g korenja, 4 stroki česna, 2 čebuli, vejica rožmarina
– žlička masla, 1 l kokošje jušne osnove, sol, poper
– kruhki
– 200 g rezin pancete, čabata, malo oljčnega olja, rožmarin

Priprava

1. Za kruhke segrejemo pečico na 200 stopinj. Čabato narežemo na prst debele palčke, vsako ovijemo v rezino pancete, po želji v kruhek zapičimo vejico rožmarina in položimo na pekač. Kruhke poškropimo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za 15 minut, da se panceta in kruh po robovih hrustljavo zapečeta. Vzamemo iz pečice in prihranimo.

2. Za juho očistimo korenje in čebulo, narežemo na kose in damo v lonec. Dodamo maslo in pristavimo. Pražimo 5 minut, nato prilijemo jušno osnovo, začinimo z rožmarinom, zavremo in nad šibkim ognjem kuhamo 20–25 minut, da se korenje povsem zmehča.

3. Iz juhe vzamemo rožmarin in kuhano korenje pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho.

4. Solimo in popramo po okusu, začinimo z oljčnim oljem in ponudimo s pancetnimi kruhki.

Opomba: Tole juhico lahko skuhate vnaprej in shranite v hladilniku. Podobno ravnajte, če je morda kaj ostane. Zdrži do teden dni.
Koristen nasvet: Zavitek vakuumsko pakirane pancete vzemite iz hladilnika 10 minut pred delom. Tako boste rezine laže razpredli, ne da bi se vam natrgale.
Priporočamo še: Odličen recept za segedin

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed