Odprta Kuhinja

Najboljša kumarična solata, kot jo pripravijo na tiktoku

Kumarična solata. (Foto: iko636/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Pravijo, da je tako pripravljena poletna kumarična klasika najboljša in najboj okusna. Ste za to, da skupaj preverimo, ali to res drži?

Poleti si precej bolj intenzivno želimo lahkotnih obrokov, zato še posebno prideta do izraza sezonsko sadje in zelenjava. Sploh tiste sorte, ki so izjemno bogate z vsebnostjo vode in nas ne le nasitijo, temveč naše telo tudi hidrirajo. To so na primer borovnice in drugo jagodičevje, ne moremo pa niti mimo lubenice in kumar. Iz slednjih še posebno radi pripravljamo različne vrste solat in ena izmed njih je tudi klasična kumarična solata s kislo smetano.

Nedavno smo različico te vrste našli tudi na družbenih omrežjih, avtorica recepta pa trdi, da je najboljša, kar ste jih kdaj poskusili. Njena posebnost je predvsem v tem, da so kumare narezane na trakove in ne kocke ali kolute, pri tem pa si lahko pomagamo kar z lupilcem za krompir. Z enakim orodjem je nastrgana tudi rdeča čebula, namesto kisle smetane pa avtorica doda grši jogurt. Vse skupaj deluje precej sveže, še posebno, ko v skledo dodamo še limonov sok in sveži koper. 

V receptu avtorica kumaric ne osoli in iz njih ne iztisne odvečne vode, kot je sicer navada oziroma prvi korak pri tovrstnih solatah. Po želji lahko to sami naredite, sicer pa naj še povemo, da je kumarični sok poln vitaminov, za katere je škoda, da bi jih zlili v odtok.

Sestavine

 • 3 srednje velike kumare
 • pol rdeče čebule
 • 240 g grškega jogurta
 • šopek kopra
 • sok polovice limone
 • žlica jabolčnega kisa
 • žlička čilijeve paste po želji
 • sol in poper

Priprava

 1. Kumare najprej dobro operemo, nato pa jih kar z olupkom vred narežemo na trakove z lupilcem za krompir. V skledo nastrgamo še polovico rdeče čebule in dodamo natrgan koper.
 2. Vse skupaj zabelimo z grškim jogurtom, limonovim sokom in po želji dodamo še žličko čilijeve paste ali čilijevega olja, da bo vse skupaj malce pikantno.
 3. Solimo in popramo po okusu in za najboljši rezultat za slabo uro postavimo v hladilnik, da se okusi dobro povežejo, kumare pa ravno prav ohladijo. 

image_alt
Pravijo, da je to najboljša solata vseh časov

Datum Objave: 31.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

solatehitro in preprostoFIT

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.