Odprta Kuhinja

Najboljši domači kečap, ki so ga odobrili tudi najmlajši (poenostavljen recept)

Woman filling glass jars with tomato sauce on checked tablecloth, hands close-up.
Odpri galerijo
A+   A-
Smešno preprost, otroci ne bodo vedeli, da ni kupljen.


Kečap pogosto ne sme manjkati v naših kuhinjah, kajti nad njim se še posebno navdušujejo otroci. Marsikdo pa si ne predstavlja, da dodatka ne bi kanil na pico ali vanj pomakal krompirček. Ker je sezona paradižnika, vam toplo priporočamo, da si ga skuhate kar sami, saj je veliko bolj zdrav in okusen od kupljene različice. Z vami smo že delili prav poseben recept s teranom, tokrat pa smo v kuhinji KULT 316 skuhali poenostavljeno različico, ki so jo odobrili tudi otroci.

Sestavine


- 1,5 kg paradižnika, najbolje mesnatega, obvezno zelo zrelega
- 2 skodelici vinskega kisa, 4 žličke soli
- 2/3 skodelice temnega sladkorja (demerara)
- 1–2 žličke popra (poravnano)
- 3/4 žličke worcestershirske omake

Priprava


1. V široko nizko kozico naložimo narezan očiščen paradižnik, ki smo mu dodali vse druge sestavine razen worcestershirske omake. Vremo na srednje močnem ognju toliko časa, da začne nastajati tekstura, podobna marmeladi (odvisno od sorte paradižnika z več ali manj vode).

2. Nato paradižnik zmeljemo, da razbijemo preostale večje koščke, in pretlačimo še skozi gosto kuhinjsko sito, najbolje dvakrat. Nato primešamo še worcestershirsko omako in napolnimo v sterilno vročo embalažo, najbolje manjše steklenice s širokim vratom.
Preberite še: 5 znakov, da stojite pred dobro restavracijo

Recept je nastal v sodelovanju s Kult 316.

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 29.8.2022 ob 08:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: