Najboljši domači kečap, ki so ga odobrili tudi najmlajši (poenostavljen recept)

Odpri galerijo
A+ A-
Smešno preprost, otroci ne bodo vedeli, da ni kupljen.
Sestavine
- 1,5 kg paradižnika, najbolje mesnatega, obvezno zelo zrelega
- 2 skodelici vinskega kisa, 4 žličke soli
- 2/3 skodelice temnega sladkorja (demerara)
- 1–2 žličke popra (poravnano)
- 3/4 žličke worcestershirske omake
Priprava
1. V široko nizko kozico naložimo narezan očiščen paradižnik, ki smo mu dodali vse druge sestavine razen worcestershirske omake. Vremo na srednje močnem ognju toliko časa, da začne nastajati tekstura, podobna marmeladi (odvisno od sorte paradižnika z več ali manj vode).
2. Nato paradižnik zmeljemo, da razbijemo preostale večje koščke, in pretlačimo še skozi gosto kuhinjsko sito, najbolje dvakrat. Nato primešamo še worcestershirsko omako in napolnimo v sterilno vročo embalažo, najbolje manjše steklenice s širokim vratom.
Preberite še: 5 znakov, da stojite pred dobro restavracijo
Recept je nastal v sodelovanju s Kult 316.
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 29.8.2022 ob 08:08