Odprta Kuhinja

Najhitrejša sladoledna torta iz samo treh sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Za pripravo te odlične torte bomo potrebovali le pičlih 10 minut in nekaj prostora v zamrzovalniku.Ne kaže, da bi vročinski val začel popuščati, zato še vedno iščemo tisoč in eno idejo, kako se primerno osvežiti. Med najljubšimi rešitvami seveda ostaja sladoled, a tokrat ga bomo zapeljali malce drugače. Pripravili bomo sladoledno torto s piškoti oreo, ki je te dni obsedla tudi Hrvate, potem ko so recept objavili na portalu Miss Gastro.

Verjetno ste se ob besedi torta ustrašili, da bo zanjo treba vključiti pečico, kar bi še dodatno zvišalo temperaturo v stanovanju. Naj vas pomirimo, skrb je odveč. Priprava namreč res ne bo zahtevna in bo od nas v tej vročini terjala zgolj minimalno delo. Potrebovali bomo namreč 10 minut časa, sladico pa bomo praktično le zložili. Najbolje, da se kar lotimo dela.

Sestavine


Za podlago

  • 16 oreo piškotov

  • 60 g raztopljenega masla


Za nadev

  • 1,5 kg vaniljevega sladoleda

  • 24 zdrobljenih oreo piškotov


Priprava


1. Piškote za podlago fino zmeljemo in jih pomešamo z raztopljenim maslom. Zmes nato enakomerno razporedimo po dnu pekača za torto s premerom 20 centimetrov.

2. Sladoled najprej odtajamo do te mere, da bo dovolj mazljiv, da ga lahko premešamo z zdrobljenimi piškoti. Nekaj piškotov naj ostane celih, da jih bomo kar tako vmešali v sladoled in bo torta videti še bolj zanimiva.

3. Mešanico sladoleda in piškotov nadevamo na prej pripravljeno podlago. Vrh enakomerno zgladimo in ga po želji potresemo še s tanko plastjo drobljenih piškotov. Lahko pa na vrh položimo le nekaj celih. Vse skupaj nato postavimo v zamrzovalnik in počakamo vsaj 4 ure, da zamrzne.

4. Torto vzamemo iz hladilnika, jo narežemo na kose in postrežemo. Poleg lahko serviramo malce stepene smetane ali pa sveže jagodičevje.
Preberite še: Vse, kar še niste vedeli o piškotih oreo

Fotografija: Premyuda Yospim/Getty Images
Datum Objave: 30.6.2021 ob 07:06

Več iz te teme:

oreotortaOreo tortasladoledna torta

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.