Odprta Kuhinja

Najljubša krompirjeva solata Marthe Stewart

Odpri galerijo
A+   A-
Na žaru se že peče meso, vi pa ne veste, kaj bi pripravili za prilogo? Krompirjevo solato, seveda!



Krompirjeva solata je nadvse preprosta jed, ki jo še posebno radi pripravljamo v poletnih dneh. Odlično se poda k jedem z žara – ne samo k mesu, temveč tudi ribam.

Verjetno bi se lahko kar nekaj časa prerekali, kako se pripravi prava krompirjeva solata. Pravzaprav pravilnega odgovora ni, saj jo vsak naredi po svoje. Nekateri krompirju dodajo čebulo, drugi kisle kumarice, spet tretji majonezo. Kakšno pa ima najraje slavna ameriška gospodinja Martha Stewart? Skoraj z vsem zgoraj naštetim, zraven pa doda še stebelno zeleno in gorčico. Pred časom je namreč za svojo različico na spletnih omrežjih delila tudi recept, mi pa ga za vse nas prevajamo spodaj.


Sestavine



  • 1,5 kg krompirja

  • 3 žlice belega kisa

  • 190 g majoneze

  • 2 žlici gorčice

  • 3 stebla stebelne zelene

  • 20 kislih kumaric

  • 2 mladi čebuli

  • sol in poper


Priprava


1. Najprej olupimo krompir in ga narežemo na kocke. Nato krompir stresemo v lonec, dolijemo vodo, da ga prekrije in obilno začinimo s soljo. Vse skupaj zavremo, nato pa zmanjšamo ogenj in kuhamo, dokler se ne zmehča, približno 9 minut.

2. Krompir odcedimo in ga postavimo v posodo za solato. Prelijemo z dvema žlicama kisa in začinimo s soljo in poprom. Počakamo pol ure, da se vse skupaj popolnoma ohladi.

3. Medtem majonezo zmešamo z gorčico in preostalima dvema žlicama kisa.

4. Operemo zeleno in jo narežemo na tanke koščke, kumarice pa na trakce. Nato na kolute nasekljamo še mlado čebulo. Vse skupaj zmešamo z majonezo in nato primešamo še krompir. Po okusu dodatno začinimo s soljo in poprom.
Nasvet: Krompirjevo solato lahko pripravimo tudi dan vnaprej. Do zaužitja naj počaka v hladilniku.

Preberite še: Bučke: 40 receptov za glavne jedi, priloge, prigrizke, shranke in sladice

Fotografija: Wiktory/Getty Images

 
Datum Objave: 21.7.2021 ob 08:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: