Odprta Kuhinja

Narastek s koruznim zdrobom, citrusi in rozinami

Odpri galerijo
A+   A-
Narastek je najbolj slasten še topel.



Priprava: 10 minut; čas peke: 20–25 minut.

Sestavine


- 150 g instant koruznega zdroba za polento
- 1 l mleka
- pol žličke soli
- skodelica rozin
- 2 žlici ruma
- 2–3 žlice sladkorja
- 2 jajci
- 1–2 eko limoni
- 1–2 eko pomaranči

Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj. Pripravimo si pravokoten model za narastke ali več manjših modelčkov.

2. V lonec nalijemo mleko, ga solimo, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.

3. V posodici namočimo rozine v rum.

4. Posebej stepemo jajci s sladkorjem ter dodamo nastrgano lupinico limone in pomaranče.

5. V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo rozine in vse dobro premešamo.

6. Naložimo v model ali modelčke, pogladimo in postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.

7. Ponudimo kot imenitno sladico po fižolovi mineštri.
Različica: Bi poskusili polento odišaviti z zelišči? Recimo s svežimi lističi mete.

Naredimo vnaprej: Priprava je smešno hitra, da ni potrebe po pospešitvi. Obstaja le možnost, da pecivo spečete vnaprej in pojeste ohlajeno ali ga pogrejete v (mikrovalovni) pečici.

Fotografija: Krištof Koman
Preberite še: FOTO: Preprost recept za izvrstno rižoto s škampi
Datum Objave: 7.7.2019 ob 18:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: