Ne boste verjeli, da ste vrečke za smeti do sedaj zagotovo uporabljali narobe

Fotografija: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Ne bi si mislili, da smo lahko napačno uporabljali tako vsakdanjo stvar.

Vsak dan se naučimo kaj novega, nikakor pa si nismo mislili, da se bomo tako pozno v življenju naučili uporabljati vrečke za smeti. No, z njimi se srečujemo že od nekdaj in resnici na ljubo jim nikoli nismo namenjali prav velike pozornosti. Ko smo potrebovali novo, smo jo pač nataknili na koš za smeti in to je bila vsa umetnost. Nismo pa se zavedali, da vrečke pravzaprav uporabljamo narobe.

Da vas ne bo skrbelo. Tudi način, ki smo ga izvajali do sedaj, ni v kakršni koli smeri nevaren ali škodljiv. Je pa zelo zanimivo, da skoraj nihče od prebivalcev našega planeta ni razumel navodil izumitelja vrečk za smeti, ki si je pravzaprav zamislil, da se jih uporablja drugače kot smo se navadili uporabniki.

Svet se je seveda popolnoma spremenil, odkar obstajajo družabna omrežja. Informacije se širijo s svetlobno hitrostjo in tako je do nas prišla tudi vest, da vrečke za smeti uporabljamo narobe. Kot si lahko ogledate v spodnjem videu, je naš način njihovega natikanja na koš za smeti ravno obraten od tistega, ki si ga je zamislil proizvajalec. Avtorica videa namreč pojasnjuje, da je takoimenovani šiv vrečke na napačni strani, če jo natikamo po načinu, kot smo ga vajeni. Kako torej ravnati prav?

Navodila so sledeča. Vrečko odtrgamo z zavojčka, jo razpremo in z njo zamahnemo po zraku, da se napolni z zrakom. Nato njen rob pritrdimo na koš za smeti, pri tem pa napihnjen del vrečke ostaja v zraku. Nato je slednjega z roko potrebno le še potisniti v koš in natikanje vrečke je končano. Vse skupaj je celo bolj preprosto od ustaljenega načina, ki smo ga vajeni, se strinjate?

Preberite še: Trik z vrečkami za zamrzovanje, ki vam bo spremenil življenje

Fotografija: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana