Noro dober: burger s karamelizirano čebulo

Takšen, kot ga je pripravi Matej Stipanič, Custom Grill.

Sestavine
(za 2 osebi)

– 2 štručki
– 1 rdeča čebula
– 1 žlica rjavega sladkorja
– 2 žlici balzamičnega kisa
300 g zorjenega mletega govejega mesa
– 2 rezini sira
– 1 paradižnik
– 2 žlici omake BBQ

Priprava

1. Na ponvi popražimo čebulo, dodamo sladkor in zalijemo z balzamičnim kisom. Ko se zgosti, odstavimo na stran in pokrijemo, da ostane toplo.

2. Iz mletega mesa z navlaženimi rokami narahlo oblikujemo 2 polpeta. V tej fazi še ne dodajamo začimb. Meso popečemo na žaru do notranje temperature 48 stopinj in pustimo, da odleži minuto ali dve. Meso vmes obrnemo samo enkrat, takrat solimo in dodamo rezino sira.
3. Sestavljanje: Na popečeno štručko naložimo karamelizirano čebulo, nato meso s sirom. Za svežino dodamo rezino paradižnika in žlico omake BBQ.

Namig: Idealna oblika polpeta za burger je 10 cm v premeru in 2 cm v višino, kar pomeni približno 150 g na pleskavico. Za hitrejše topljenje sira Matej priporoča, da meso pokrijete z manjšo posodo.
Recept za bombetke najdete tukaj
Preverite še: Počitniška kuharija – na izlet z domačimi tortiljami

Naslovna fotografija: Katja Jemec

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.