Noro preprosta ribja pita

Odpri galerijo
A+ A-
Samo pet sestavin za odličen rezultat.
Čas priprave: 28 minut.
Sestavine
- 400 g prekajene vahnje brez kože
- 2 šopka mlade čebule
- 250 g mlade špinače
- 150 g čedarja
- 4 listi vlečenega testa
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. V skledi ribo prelijemo z vrelo vodo in damo na stran, da se namaka.
3. Medtem grobo nasekljamo mlado čebulo, jo stresemo v ponev s premazom proti prijemanju premera 30 cm, ki je primerna za v pečico, dolijemo žlico oljčnega olja in pristavimo na močan ogenj.
4. Pražimo in mešamo 2 minuti, nato nanjo naložimo mlado špinačo, pustimo, da oveni, in ugasnemo ogenj.
5. Špinačo z žlico prelijemo s 100 ml vode, v kateri se namaka riba, nato ribo odcedimo in jo razkosamo ter enakomerno razporedimo po ponvi.
6. Po vrhu nastrgamo večino sira in dobro popopramo.
7. Pokrijemo z vlečenim testom in ga zataknemo ob robovih nadeva, zadnji list pa natrgamo povrhu.
8. Nastrgamo preostanek sira, pokapamo s pol žlice oljčnega olja in pečemo 15 do 17 minut, da se zlato rjavo zapeče in postane hrustljavo. Pita, simpl ko pasulj.
Priporočamo še: Božanska juha iz rdečega zelja
Recept in fotografija: iz knjige Jamie Oliver: 5 sestavin (Mladinska knjiga)
Datum Objave: 23.12.2019 ob 07:12