Odprta Kuhinja

Ocvrte banane

Odpri galerijo
A+   A-
Ste pomislili, da so na fotografiji miške?


Sestavine


- jajce (vel. L)
- 100 ml mleka
- 50 g gladke moke, 30 g ostre moke
- poravnana žlička pecilnega praška
- za konico noža sode bikarbone
- ščep soli, žlička sladkorja
- žlička vaniljevega sladkorja
- žička ruma (ni obvezno)
- 2 banani
- med, pisane sladkorne mrvice
- olje za cvrtje

Priprava


1. Z metlico zmešamo rumenjak in mleko. Dodamo moko s pecilnim praškom in sodo bikarbono, sol, sladkor, vaniljev sladkor, rum (po želji).

2. Premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic.

3. Beljak stepemo s ščepom sladkorja v čvrst sneg.

4. Z lopatico sneg nežno primešamo v zmes z moko.

5. Banane narežemo na 2–2,5 centimetra velika kolesca in vsako potopimo v testo. Nekajkrat jih nežno obrnemo, da se jih testo dobro oprime.

6. Banane zajemamo z jušno žlico, jih nežno spuščamo v segreto olje in jih ocvremo do zlate barve.

7. Ocvrte polijemo z medom in posujemo s pisanimi sladkornimi mrvicami.
Preverite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili
Datum Objave: 5.3.2019 ob 07:03

Več iz te teme:

bananeocvrte banane

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.