Ocvrte banane

Ste pomislili, da so na fotografiji miške?

Sestavine

– jajce (vel. L)
– 100 ml mleka
– 50 g gladke moke, 30 g ostre moke
– poravnana žlička pecilnega praška
– za konico noža sode bikarbone
– ščep soli, žlička sladkorja
– žlička vaniljevega sladkorja
– žička ruma (ni obvezno)
– 2 banani
– med, pisane sladkorne mrvice
– olje za cvrtje

Priprava

1. Z metlico zmešamo rumenjak in mleko. Dodamo moko s pecilnim praškom in sodo bikarbono, sol, sladkor, vaniljev sladkor, rum (po želji).

2. Premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic.

3. Beljak stepemo s ščepom sladkorja v čvrst sneg.

4. Z lopatico sneg nežno primešamo v zmes z moko.

5. Banane narežemo na 2–2,5 centimetra velika kolesca in vsako potopimo v testo. Nekajkrat jih nežno obrnemo, da se jih testo dobro oprime.

6. Banane zajemamo z jušno žlico, jih nežno spuščamo v segreto olje in jih ocvremo do zlate barve.

7. Ocvrte polijemo z medom in posujemo s pisanimi sladkornimi mrvicami.

Preverite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili
Tamara Ružić
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed