Odprta Kuhinja

Ocvrte slive, prava specialiteta

Odpri galerijo
A+   A-
Ta posladek bo popolno presenečenje, ko bo na vrtni zabavi čas za najslajši del. Oblizovali boste prste!



Krepka sladica. Ker je z njo kar nekaj dela, je lahko osrednji lik večernega druženja, kjer ji bo družbo delal le kozarec skrbno izbrane pijačke.

Ocvrte slive z marcipanom



  • 30 sliv

  • 130 g marcipana


Testo

  • 250 ml mleka

  • 220 g moke

  • 3 jajca

  • 1–2 žlici ruma

  • žlička sladkorja

  • žlica olja


Dodatno

  • olje za cvrtje

  • sladkor v prahu, pomešan s cimetom


Priprava


1. Slive olupimo, nato jih prerežemo na polovici le toliko, da izbezamo ven koščico.

2. Marcipan narežemo na 30 koščkov in z njimi nadomestimo koščice v slivah.

3. Vse sestavine za testo pomešamo, potrudimo se, da dobimo čim bolj gladko zmes.

4. V posodi za cvrtje segrejemo olje in pripravimo krožnik s papirnatimi brisačkami.

5. Vsako slivo posebej naložimo na žlico in jo potunkamo v testo za cvrtje, nekoliko odcedimo in nato položimo v segreto olje. Pozornost namenimo temperaturi: naj olje ne bo prevroče, da se slive ne bodo žgale.

6. Ko pečene slive poberemo iz olja, jih odlagamo na papirnate brisačke. Preden jih postrežemo, jih posujemo s sladkorjem v prahu, pomešanim s cimetom.
Priporočamo še: Slana potica z dobro mislijo: odlična ob poletnih solatah in juhah
Datum Objave: 19.8.2021 ob 09:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: