Ocvrte slive, prava specialiteta
Odpri galerijo
A+ A-
Ta posladek bo popolno presenečenje, ko bo na vrtni zabavi čas za najslajši del. Oblizovali boste prste!
Krepka sladica. Ker je z njo kar nekaj dela, je lahko osrednji lik večernega druženja, kjer ji bo družbo delal le kozarec skrbno izbrane pijačke.
Ocvrte slive z marcipanom
- 30 sliv
- 130 g marcipana
Testo
- 250 ml mleka
- 220 g moke
- 3 jajca
- 1–2 žlici ruma
- žlička sladkorja
- žlica olja
Dodatno
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu, pomešan s cimetom
Priprava
1. Slive olupimo, nato jih prerežemo na polovici le toliko, da izbezamo ven koščico.
2. Marcipan narežemo na 30 koščkov in z njimi nadomestimo koščice v slivah.
3. Vse sestavine za testo pomešamo, potrudimo se, da dobimo čim bolj gladko zmes.
4. V posodi za cvrtje segrejemo olje in pripravimo krožnik s papirnatimi brisačkami.
5. Vsako slivo posebej naložimo na žlico in jo potunkamo v testo za cvrtje, nekoliko odcedimo in nato položimo v segreto olje. Pozornost namenimo temperaturi: naj olje ne bo prevroče, da se slive ne bodo žgale.
6. Ko pečene slive poberemo iz olja, jih odlagamo na papirnate brisačke. Preden jih postrežemo, jih posujemo s sladkorjem v prahu, pomešanim s cimetom.
Priporočamo še: Slana potica z dobro mislijo: odlična ob poletnih solatah in juhah
Datum Objave: 19.8.2021 ob 09:08