Oda italijanskim jedem

Naša prelepa soseda Italija diši po mladem pečenem siru, zrelih pelatih, testeninah in olivah … pa po prijaznih in temperamentnih in vedno veselih ljudeh, ki imajo vedno čas za dober ekspreso.

V iskanju najboljših italijanskih okusov, v katere je ujeta aroma sveže pokošenih pašnikov, toskanskega sonca in alpskih zelišč, so v Mercatorju na svoje police poleg obstoječih postavili še nove izdelke italijanskih blagovnih znamk. Izbirate lahko med več kot 2000 različnimi italijanskimi izdelki in še 220 novimi lokalnimi izdelki.

Recepte za tiste italijanske jedi, ki jih najdemo tako v najboljših restavracijah po svetu kot v malih uličicah obmorskih naselij, odlikujejo preprosta priprava in najboljše sestavine. Ker se Italija razprostira skozi različne pokrajine, se razlikujejo tudi njene tipične jedi. Alpske dežele ponujajo na soncu sušeno bresaolo, polento in sveže sire, sever navdušuje s pestom, jug pa z oljčnim oljem, testeninami, kaprami in paradižniki na tisoč in en način …

Obilo videoreceptov za prave italijanske pojedine najdete na www.msoseska.tv.

V Italiji se ljubezen do dobre hrane prepleta z apetitom po dobrem življenju. Navihanem, doživetem, polnem objemov in klepetavih večerov. Pred, med jedjo in po njej pa je na meniju še predrzna vožnja z vespo po živahnih uličicah.

Zato so v Mercatorju pripravili SMS nagradno igro, v kateri bodo vsi, ki kupijo katerikoli izdelek italijanskih blagovnih znamk ali porekla, prejeli kupon za sodelovanje v nagradni igri in se vsak teden potegovali za vespo. Nagradna igra poteka od 26. 8. do 22. 9., več o njej si lahko preberete na tej povezavi.

Eden od italijanskih receptov, ki je nastal v večnem mestu Rim in je šele pred kratkim postal ena izmed najbolj trendovskih svetovnih jedi, je cacio e pepe. Zanjo boste potrebovali le štiri sestavine; starani ovčji sir, testenine, poper in vodo.

Videorecept si lahko ogledate tukaj.

 

Cacio e pepe

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g špagetov
  • 160 g sira pecorino romano
  • 2 žlički popra
  • sol

Priprava:

  • V večjo kozico pristavimo osoljeno vodo. Ko zavre, v njej skuhamo špagete na zob.
  • Medtem naribamo sir, zmeljemo ali zdrobimo poper in vse skupaj zmešamo.
  • Kuhane špagete odcedimo in prihranimo približno 200 g vode od kuhanja.
  • Testenine stresemo v kozico, dodamo mešanico sira in popra ter postopoma prilivamo vodo.
  • Mešamo, da nastane kremasta omaka.
  • Špagete serviramo na krožnik in tako je jed pripravljena.

 

Naročnik oglasne vsebine je Mercator

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana