Odličen ocvrt sendvič

Odpri galerijo
A+ A-
Še en način, da se z nekaj malega dobro najemo.
Tako sendviče »krepča« naša bralka Vojka Cijan in verjamemo, da bo topla kombinacija hrustljavosti in sočnosti zelo popestrila dan.
Sestavine
- po 2 rezini kruha na jedca
- kuhan pršut, šunka, posebna salama
- sir
- sveže zelje
- majoneza, gorčica
- sol
- limonin sok
- 2 jajci
- 0,5 dl mleka
- oljčno olje in maslo za peko
Priprava
1. Najprej naredimo preliv za solatko: nekaj žlic majoneze zmešamo z žlico gorčice, žlico limoninega soka, ščepom soli, po želji dodamo še vložena gorčična semena. Zelje narežemo na trakove, prelijemo s pripravljenim prelivom in premešamo. Če nimamo zelja, lahko narežemo solato, radič, kitajsko zelje ...
2. Sestavimo sendvič: na prvo rezino kruha damo sir, nato šunko in na šunko še zelenjavo. Pokrijemo z drugo rezino.
3. V krožniku dobro stepemo jajci z mlekom.
4. V ponev, v kateri bomo ocvrli sendvič, vlijemo nekaj žlic oljčnega olja in dobro žlico masla.
5. Šele pred cvrtjem na hitro potopimo sendvič v stepeni jajci, in sicer z obeh strani. Nič ga ne spenjamo, ampak le previdno obrnemo, ko ga ocvremo na eni strani. Pri obračanju si pomagamo z lopatko. Postrežemo takoj.
Namig: Sestavine sendviča prilagodimo temu, kar imamo doma.
Recept in fotografija: Vojka Cijan
Datum Objave: 23.3.2020 ob 07:03