Odprta Kuhinja

Odličen ocvrt sendvič

Ocvrt sendvic
Odpri galerijo
A+   A-
Še en način, da se z nekaj malega dobro najemo.



Tako sendviče »krepča« naša bralka Vojka Cijan in verjamemo, da bo topla kombinacija hrustljavosti in sočnosti zelo popestrila dan.

Sestavine



  • po 2 rezini kruha na jedca

  • kuhan pršut, šunka, posebna salama

  • sir

  • sveže zelje

  • majoneza, gorčica

  • sol

  • limonin sok

  • 2 jajci

  • 0,5 dl mleka

  • oljčno olje in maslo za peko


Priprava


1. Najprej naredimo preliv za solatko: nekaj žlic majoneze zmešamo z žlico gorčice, žlico limoninega soka, ščepom soli, po želji dodamo še vložena gorčična semena. Zelje narežemo na trakove, prelijemo s pripravljenim prelivom in premešamo. Če nimamo zelja, lahko narežemo solato, radič, kitajsko zelje ...

2. Sestavimo sendvič: na prvo rezino kruha damo sir, nato šunko in na šunko še zelenjavo. Pokrijemo z drugo rezino.

3. V krožniku dobro stepemo jajci z mlekom.

4. V ponev, v kateri bomo ocvrli sendvič, vlijemo nekaj žlic oljčnega olja in dobro žlico masla.

5. Šele pred cvrtjem na hitro potopimo sendvič v stepeni jajci, in sicer z obeh strani. Nič ga ne spenjamo, ampak le previdno obrnemo, ko ga ocvremo na eni strani. Pri obračanju si pomagamo z lopatko. Postrežemo takoj.
Namig: Sestavine sendviča prilagodimo temu, kar imamo doma.

Recept in fotografija: Vojka Cijan
Datum Objave: 23.3.2020 ob 07:03

Več iz te teme:

sendvič

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja