Odličen ocvrt sendvič

Še en način, da se z nekaj malega dobro najemo.

Tako sendviče »krepča« naša bralka Vojka Cijan in verjamemo, da bo topla kombinacija hrustljavosti in sočnosti zelo popestrila dan.

Sestavine

  • po 2 rezini kruha na jedca
  • kuhan pršut, šunka, posebna salama
  • sir
  • sveže zelje
  • majoneza, gorčica
  • sol
  • limonin sok
  • 2 jajci
  • 0,5 dl mleka
  • oljčno olje in maslo za peko

Priprava

1. Najprej naredimo preliv za solatko: nekaj žlic majoneze zmešamo z žlico gorčice, žlico limoninega soka, ščepom soli, po želji dodamo še vložena gorčična semena. Zelje narežemo na trakove, prelijemo s pripravljenim prelivom in premešamo. Če nimamo zelja, lahko narežemo solato, radič, kitajsko zelje …

2. Sestavimo sendvič: na prvo rezino kruha damo sir, nato šunko in na šunko še zelenjavo. Pokrijemo z drugo rezino.

3. V krožniku dobro stepemo jajci z mlekom.

4. V ponev, v kateri bomo ocvrli sendvič, vlijemo nekaj žlic oljčnega olja in dobro žlico masla.

5. Šele pred cvrtjem na hitro potopimo sendvič v stepeni jajci, in sicer z obeh strani. Nič ga ne spenjamo, ampak le previdno obrnemo, ko ga ocvremo na eni strani. Pri obračanju si pomagamo z lopatko. Postrežemo takoj.

Namig: Sestavine sendviča prilagodimo temu, kar imamo doma.

Recept in fotografija: Vojka Cijan

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed