Odlična in hitra večerja za takrat, ko je hladilnik prazen
Kdaj se znajdemo v neljubi situaciji, ko s praznim želodcem zremo v prav tako precej prazen hladilnik. Takrat je pot v trgovino zadnja stvar, ki bi si jo omislili. V mislih imamo le hiter obrok, po katerem bomo spet bolj podobni sami sebi. Da ne omenjamo, da s praznim želodcem hoditi po živilskih nakupih nikakor ni dobra ideja.
Zato danes serviramo recept, ki je odlična italijanska rešitev za pripetljaje, kakršnega smo opisali zgoraj. Pripravljen je iz preprostih sestavin, ki jih imamo pač na voljo, hkrati pa izjemno hranilen in dopušča precej prostora za kreativnost in improvizacijo.
Za osnovo lahko uporabimo najrazličnejšo zelenjavo, ki jo imamo na voljo. Zelje, korenje, brokoli, karkoli nam je pač ostalo. Vse skupaj pa nato zapakiramo v odlično slano palačinko, ki jo lahko dodatno popestrimo še z različnimi pomakami in polivkami. A spodaj z vami vseeno delimo recept v točnih količinah, da dobite občutek.
Sestavine
- 520 g na trakce narezane mešane zelenjave
- 300 g moke
- 1 žlica soli
- 1 žlica sezamovega olja
- 1 žlica sezamovih semen
- 400 ml vode
Za popestritev
- čilijevo olje
- majoneza
- sesekljan drobnjak
- sezamova semena
Priprava
- Zelenjavo sesekljamo na tanke trakce in jo stresemo v posodo. Dodamo moko, sezam, olje, sol in vodo. Vse skupaj zelo dobro premešamo, da dobimo gladko in enakomerno zmes brez grudic moke. Maso nato zlijemo na ogreto in namaščeno ponev in pri zmernem ognju pečemo 5 do 8 minut.
- Palačinko nato obrnemo ter jo pečemo pet minut še z druge strani.
- Ko je pečena, jo položimo na krožnik, prelijemo z dodatki po želji, kot sta majoneza in čilijevo olje, in potresemo s sezamovimi semeni ter sesekljanimi svežimi zelišči, kot je na primer drobnjak.
- Zelenjavno palačinko si lahko privoščimo toplo ali hladno. Lahko pa jo tudi pomakamo v omako iz kisle smetane in grškega jogurta.