Odprta Kuhinja

Odlična in hitra večerja za takrat, ko je hladilnik prazen

Sekljanje zelenjave. (Foto: Anchiy/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Vsebuje kup zelenjave, pripravljena pa je izjemno hitro. Odlična je tudi kot hladen prigrizek ali priročna malica za v službo.

Kdaj se znajdemo v neljubi situaciji, ko s praznim želodcem zremo v prav tako precej prazen hladilnik. Takrat je pot v trgovino zadnja stvar, ki bi si jo omislili. V mislih imamo le hiter obrok, po katerem bomo spet bolj podobni sami sebi. Da ne omenjamo, da s praznim želodcem hoditi po živilskih nakupih nikakor ni dobra ideja. 

Zato danes serviramo recept, ki je odlična italijanska rešitev za pripetljaje, kakršnega smo opisali zgoraj. Pripravljen je iz preprostih sestavin, ki jih imamo pač na voljo, hkrati pa izjemno hranilen in dopušča precej prostora za kreativnost in improvizacijo. 

Za osnovo lahko uporabimo najrazličnejšo zelenjavo, ki jo imamo na voljo. Zelje, korenje, brokoli, karkoli nam je pač ostalo. Vse skupaj pa nato zapakiramo v odlično slano palačinko, ki jo lahko dodatno popestrimo še z različnimi pomakami in polivkami. A spodaj z vami vseeno delimo recept v točnih količinah, da dobite občutek.

Sestavine

  • 520 g na trakce narezane mešane zelenjave
  • 300 g moke
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 400 ml vode​​

Za popestritev

  • čilijevo olje
  • majoneza
  • sesekljan drobnjak
  • sezamova semena

Priprava

  1. Zelenjavo sesekljamo na tanke trakce in jo stresemo v posodo. Dodamo moko, sezam, olje, sol in vodo. Vse skupaj zelo dobro premešamo, da dobimo gladko in enakomerno zmes brez grudic moke. Maso nato zlijemo na ogreto in namaščeno ponev in pri zmernem ognju pečemo 5 do 8 minut.
  2. Palačinko nato obrnemo ter jo pečemo pet minut še z druge strani.
  3. Ko je pečena, jo položimo na krožnik, prelijemo z dodatki po želji, kot sta majoneza in čilijevo olje, in potresemo s sezamovimi semeni ter sesekljanimi svežimi zelišči, kot je na primer drobnjak.
  4. Zelenjavno palačinko si lahko privoščimo toplo ali hladno. Lahko pa jo tudi pomakamo v omako iz kisle smetane in grškega jogurta. 

image_alt
Trend: pice iz multipraktika, zaradi katerih vzljubite zelenjavo

Datum Objave: 24.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

hitro in preprostoprigrizekvečerja

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.