Odlična mediteranska juha

Z žafranom, imenitno začimbo, ki obarva vsako jed v sončno oranžno rumeno.

Sestavine za dva

– nekaj nitk žafrana
– šopek mlade blitve
– 100 g riža
– pol litra jušne osnove (ali jušne začimbe in voda)
– 100 g kuhanih stročnic(čičerka, fižol ali grah)
– oljčno olje
– čebula
– česen
– sol in poper
– peteršilj
– limonov sok

Priprava

1. Žafran namočimo v malo vode za vsaj dve uri.

2. Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo, da se zmehča, vmes posolimo. Dodamo riž, nasekljan česen in pražimo še kakšno minuto, nato zalijemo z namočenim žafranom. Prilijemo jušno osnovo ali vodo z jušnimi začimbami.

3. Ko je riž skoraj mehek, dodamo stročnice in na trakove narezano blitvo. Kratko pokuhamo in po potrebi prilijemo vodo, da je juha gosta kot enolončnica.

4. Dosolimo, popopramo, potresemo z nasekljanim peteršiljem in zaključimo z limonovim sokom.

Priporočamo še: Odličen piščančji paprikaš po receptu iz najboljše prekmurske gostilne

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana