Ognjeni špagetoni s kozicami

Jed, ki je vroča kot ljubezen, je še kako primerna za kosilo v tem tednu praznika zaljubljencev.

Sestavine za 2 osebi

  • 250 g velikih/kraljevih kozic
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 2–3 stroki česna
  • 1 dl belega vina, 2 dl vode
  • ½–1 žlička svežega rdečega pekočega feferona
  • sol, poper, oljčno olje
  • 220 g spaghettonov
  • parmezan

Priprava

1. Kraljeve kozice na hrbtni strani zarežemo in očistimo drobovje, če je treba. Češnjeve paradižnike razpolovimo, če so večji, manjše pustimo cele. Česen na drobno sesek­ljamo. Feferonu odstranimo semena in ga prav tako na drobno sesekljamo.

2. V globlji ponvi segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo česen in feferon in ju na zmernem ognju na hitro popražimo, nekaj sekund, le toliko, da zadiši.

3. Dodamo 200 g češnjevih paradižnikov, solimo in rahlo pražimo nekaj minut, da se paradižniki zmehčajo.

4. Dodamo vino in pokuhamo nekaj minut, nato dolijemo vodo. Ogenj povečamo in kuhamo 7–10 minut. Med kuhanjem pokusimo in solimo ter popramo po okusu.

5. Zavremo osoljeno vodo za testenine. Spaghettone kuhamo 9 minut, nato pa jih prestavimo kar iz lonca v ponev s paradižniki, dolijemo malo vode od kuhanja testenin, vse skupaj premešamo in kuhamo še 2 minuti.

6. Hkrati v drugi ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na močnejšem ognju popečemo kozice, 1–2 minuti z vsake strani. Popečemo še 100 g češnjevih paradižnikov.

7. Spaghettone preložimo na krožnik, na vrh položimo pečene kozice, pečene paradižnike, polijemo z malce oljčnega olja in naribamo nekaj parmezana.

Priporočamo še: VIDEO: Fokača brez gnetenja, ki uspe vsakemu
Tamara Ružić
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed