Ohrovt in krompir
Odpri galerijo
A+ A-
Še bolj uživaš, če stvari, namenjene užitku, s kom deliš.
Sestavine za (2 osebi)
- pol glave ohrovta
- 4 krompirji
- čebula
- česen
- paradižnikova mezga (ni nujno)
- olje
- sol in poper
Priprava
1. Ohrovtu izrežemo kocen in ga narežemo na krpice. Čebulo sesekljamo in ovenimo na olju, dodamo ohrovt in česen, popražimo, nato zalijemo z malo vode, le toliko, da se v njej zmehča. Solimo, popramo in, ko je že mehek, po želji dodamo žlico paradižnikove mezge.
2. Ohrovt naj bo videti kot gosta juha. Krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v slani vodi. Odcedimo, pretlačimo v pire in primešamo kuhanemu ohrovtu, da se pomečka. Gosto jed ponudimo s toplim opečenim kosom kruha.
Naslovna fotografija: Hana Splichal
Preberite še: Čebulna juha s popečenimi kruhki
Datum Objave: 23.9.2019 ob 07:09