Ohrovt in krompir

Še bolj uživaš, če stvari, namenjene užitku, s kom deliš.

Sestavine za (2 osebi)

– pol glave ohrovta
– 4 krompirji
– čebula
– česen
– paradižnikova mezga (ni nujno)
– olje
– sol in poper

Priprava

1. Ohrovtu izrežemo kocen in ga narežemo na krpice. Čebulo sesekljamo in ovenimo na olju, dodamo ohrovt in česen, popražimo, nato zalijemo z malo vode, le toliko, da se v njej zmehča. Solimo, popramo in, ko je že mehek, po želji dodamo žlico paradižnikove mezge.

2. Ohrovt naj bo videti kot gosta juha. Krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v slani vodi. Odcedimo, pretlačimo v pire in primešamo kuhanemu ohrovtu, da se pomečka. Gosto jed ponudimo s toplim opečenim kosom kruha.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Čebulna juha s popečenimi kruhki

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana