
Ocvrt piščanec je izjemno priljubljena jed, ki se pogosto znajde na naših krožnikih. Tokrat ga bomo začinili malce bolj eksotično. In pozabili na drobtine.
Priporočamo, da si spodnji recept shranite za takrat, ko boste v zadnji minuti ugotovili, da vam je zmanjkalo drobtin, pa tudi za dneve, ko si boste zaželeli malce drugačnega cvrtja. Danes bomo namreč pripravili slastnega in nadvse mehkega piščanca v mamljivem ovitku, ki pa ne vsebuje posušenih krušnih drobcev. Brez skrbi, za hrustljavost bo kljub temu poskrbljeno, prav tako bodo jed popestrile začimbe, ki jih morda niste vajeni.
View this post on Instagram
Piščanca bomo začinili dvakrat: najprej pa ga bomo okopali v marinadi in šele nato pomočili v mokasto panado. Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki imate radi pekoče, seveda pa lahko stopnjo draženja brbončic prilagodite lastnemu okusu.
Sestavine
Za marinado
- 1 čajna žlička kajenskega popra
- 1 1/2 čajne žličke česna v prahu
- 1/2 čajne žličke čebule v prahu
- 1 žlica origana
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 čajne žličke popra
- 300 ml pinjenca
- pekoča omaka po želji
Za panado
- 2 skodelici moke
- 2 žlici paprike v prahu
- 1 žlica kajenskega popra
- 1 žlica česna v prahu
- 1 žlica soli
Priprava
1. Najprej narežite meso na trakove in mu v skledi primešajte začimbe. Nato dodajte pinjenec in vse skupaj še enkrat dobro premešajte. Po želji dodajte še pekočo omako, a previdno, saj je že v marinadi kar nekaj kajenskega popra, prav tako ga žličko dodamo še v naslednjem koraku.
2. Meso v marinadi prekrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 4 ure, da se prepoji z okusi in zmehča zaradi kisline v pinjencu.
3. V drugi skledi zmešamo moko in začimbe ter v njej povaljamo marinirane piščančje trakce. V vročem olju juh cvremo približno 7 do 8 minut.
Preberite še: Ekspresne bombetke brez kvasa: od moke do ugriza v manj kot pol ure
Fotografija: Vladimir Mironov/Getty Images