Odprta Kuhinja

Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.



Ko se odločimo za meso, je pomembno, da ga znamo pripraviti na zares dober način. Pomislili boste, da pri sesekljanem zrezku ne moremo zgrešiti, a pogosto se zgodi, da je ta suh in prazen. Če boste sledili mojim navodilom, boste ugriznili v sočne polpete, polne okusa.

Sestavine



  • 500 g mletega mešanega mesa (pol govejega, pol svinjskega)

  • večja čebula

  • majhno jajce

  • sol, poper

  • 2–3 stroki česna

  • 200 g paradižnikove pulpe/fino sesekljanega paradižnika

  • oljčno olje

  • peteršilj


Priloga

  • 300 g riža

  • sol


Priprava


1. V ponvi segrejemo 1–2 žlici olja, dodamo na drobno sesekljano čebulo, jo posolimo in svetlo popražimo na manjšem do zmernem ognju, da se zmehča. Odstavimo, preložimo na krožnik in pustimo, da se ohladi.

2. V večji skledi dobro zmešamo mleto meso, ohlajeno čebulo, razžvrkljano jajce, solimo, popramo. Zmes damo v hladilnik za 30 minut.

3. Z mokrimi rokami oblikujemo 3 zrezke, po približno 200 g in debele centimeter in pol. Postavimo jih na alufolijo ali peki papir, da se ne primejo površine.

4. V globlji ponvi segrejemo 2–3 žlici olja in na srednjem do močnejšem ognju zlato rjavo popečemo zrezke, približno 2–3 minute na vsaki strani. Preložimo jih na krožnik.

5. V ponvi na hitro popražimo stisnjene stroke česna, da zadišijo, in dodamo pulpo ter 1,5 dl vode. Premešamo in dobro postrgamo po dnu. Ogenj zmanjšamo. V omako položimo zrezke, pokrijemo in pustimo, da se na manjšem do zmernem ognju kuhajo 30 minut. Občasno ponev pretresemo, zrezke polijemo z omako. Solimo, popramo po okusu in dolijemo malo vode, če je treba. Proti koncu potresemo s peteršiljem.
Priporočamo še: Ekspresno pripravljene omake, za katere potrebujete le 3 sestavine
Datum Objave: 19.5.2021 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj