Omaka iz bučk, ki bo vaša poletna obsesija

Se še spomnite omake iz fete in češnjevih paradižnikov, ki smo jo pripravljali lansko poletje?

Češnjevi paradižniki na naših vrtovih se počasi že barvajo rdeče, prav tako pa bodo na voljo tudi bučke, ki so naša najljubša poletna zelenjava. Ravno iz teh so namreč pogosto sestavljene priljubljene lahkotne jedi, ki se še posebej priležejo v vročih dneh. Današnji recept je gotovo kandidat za eno izmed njih.

Aktualno: Od zdaj naprej boste solato pripravljali le še tako

Lansko leto smo na tiktoku zasledili omako za testenine, katere priprava od nas zahteva le pičlo minuto. Kremasta kombinacija feta sira in češnjevih paradižnikov je postala velik hit in se uvrstila celo na lestvico petih najbolj klikanih receptov v letu 2021. No, od takrat smo takšno pašto pripravili že ničkolikokrat, da pa se je ne bi naveličali, smo recepturo za letošnjo sezono malce spremenili. Osvežili, tudi popestrili.

Morda ste že uganili. Namesto paradižnikov bomo tokrat v pečici ob feti pekli bučke, za bogatejši okus pa bomo dodali še por. Drugih sprememb ne bomo uvajali, saj že menjava paradižnika z bučkami zagotavlja popolnoma drugačen okus in izgled na krožniku. Najbolje, da se je kar lotimo, kajne?

Sestavine

  • kocka feta sira
  • 2 sesekljani mladi bučki
  • 1 sesekljan por
  • 1 sesekljana šalotka
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici soli
  • 1 žlica sveže mletega popra
  • 1/2 žličke čilijevih kosmičev
  • 500 g testenin po izbiri

Priprava

1. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

2. V pekač položite kocko feta sira, okoli nje pa sesekljane bučke, por, šalotko in cele stroke česna.

3. Vse skupaj prelijte z oljčnim oljem, solite, poprajte in začinite s čilijevimi kosmiči.

4. Pecite 35 minut, med tem na štedilniku skuhajte testenine na zob.

5. Pečeno zelenjavo in feto premešajte ter dodajte še kuhane testenine. Po potrebi začinite z oljčnim oljem in postrezite.

Preberite še: Tiktok hit testenine s feto, ki jih vsi kuhajo

Fotografija: Harahliad/Getty Images

Onaplus.si: To je razlog, zakaj bi morali večkrat uživati sveži hmelj, je zdravilen in okusen

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed