Odprta Kuhinja

Osvežilne 15-minutne bounty kocke, ki jih ni potrebno peči

Fotografija: Marcus Z-pics/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Ob kepici sladoleda se prileže tudi kos peciva, še bolje pa je, če slednjega v teh vročih dneh ni treba peči.


Končno smo se razveselili nekaj kapljic dežja, za prihodnje dni pa so spet napovedane visoke temperature. Ne preostane nam drugega, kot da se založimo s sestavinami za osvežilne pijače in sladoledom, poleg slednjega pa bi si z veseljem privoščili tudi kakšno pecivo. Vročina nas že nekaj časa drži stran od pečice, kljub temu pa želja po sladkih grižljajih ostaja.

Poiskali smo rešitev, kako nasititi volka tako, da bi koza ostala cela. Predvsem pa, kako bi nasitili sladkosneda usta v našem domu, ne da bi greli pečico. Saj veste, nekaj hitrega in učinkovitega. Kaj porečete na bounty kocke, ki jih ni treba peči? Da? Se nam je kar zdelo!

Kocke bomo pripravili v treh korakih, v pomoč pa nam bosta multipraktik in zamrzovalnik. Sladili jih bomo z datlji in agavovim sirupom, na vrhu pa seveda ne bo manjkala niti čokoladna glazura. Recept si je zamislila Michaela Devescovi, ena najbolj znanih hrvaških chefinj, ki se ukavrjajo s presno prehrano, zato lahko dodamo le še to, da se s spodnjimi bounty kokckami lahko sladkate brez slabe vesti.

Sestavine


Podlaga

  • 1 skodelica mandljev

  • 1 skodelica kokosove moke

  • 2 žlici kakava v prahu

  • pol skodelice datljev, namočenih v vodi


Kokosova krema

  • pol skodelice indijskih oreščkov

  • 2 skodelici kokosove moke

  • 2 žlici agavovega sirupa

  • 1 žlica kokosovega mleka

  • kanček vaniljevega ekstrakta


Glazura

  • 1/3 skodelice kokosovega olja

  • 2 žlici kakava v prahu

  • 2 žlici agavovega sirupa


Priprava


1. Mandlje, kokos in kakav stresemo v multipraktik in zmiksamo. Nato dodamo še datlje in ponovimo vajo, dokler ne dobimo teksturo testa.

2. Maso razporedimo po pekaču in jo postavimo v zamrzovalnik.

3. Nato se lotimo kreme: v multipraktiku zmiksamo indijske oreščke (pred tem jih 3 ure namakamo v vodi), kokos, agavov sirup, kokosovo mleko in vaniljev ekstrakt. Iz zamrzovalnika vzamemo podlago in jo premažemo s kremo. Pekač vrnemo v zamrzovalnik.

4. Čas je za glazuro. V kozici raztopimo kokosovo olje, dodamo kakavov prah in agavov sirup. Tekstura mora biti gladka in svetleča. Če je pregosta, dodamo nekaj kapljic vroče vode.

5. Pekač ponovno vzamemo iz skrinje, premažemo z glazuro in za nekaj minut vrnemo v zamrzovalnik. Vse skupaj nato razrežemo na koščke in postrežemo.
Preberite še: Bizarna pijača, ki jo v teh dneh pijejo vsi na družbenih omrežjih

Fotografija: Marcus Z-pics/Getty Images
Datum Objave: 27.7.2022 ob 11:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: