Odprta Kuhinja

Palačinke iz kislice z bezgovim sirupom

Odpri galerijo
A+   A-
Moko iz kislice pripravimo iz plodov navadne kislice. Zrele plodove naberemo in jih posušimo, nato pa v blenderju zmeljemo v prah. Taka moka ima rahlo kiselkast, limonast okus. Ker ne vsebuje glutena, jo navadno dodajamo drugim mokam. Celotna rastlina kislice je užitna – prav tako pa celotna vsebuje oksalno kislino, to je tista kislina, ki za svojo nevtralizacijo potrebuje kalcij, zato s kislico ne pretiravamo. Če je oksalna kislina anti­hranilo, pa kislica vsebuje še vrsto hranil, vitaminov, mineralov in antioksidantov.


Sestavine


Palačinke
- 100 g moke iz kislice
- 100 g polnozrnate moke
- 5 žlic bezgovega sirupa, voda
- jajce, ščepec soli, olje za peko palačink

Nadev
- 100 g domače skute, žlica smetane
- 3 žlice bezgovega sirupa
- sok pol limone, pol ščepca soli

Priprava


1. Vse sestavine za palačinke, razen vode, dobro premešamo z vilicami, nato pa počasi prilivamo vodo, da dobimo tekoče testo. Pustimo stati nekaj minut.

2. Spečemo kot navadne palačinke.

3. Med peko pripravimo nadev, tako da zmešamo vse sestavine med seboj.

4. Palačinke nadevamo drugo na drugo, vmes jih pomažemo z nadevom in na koncu dodatno prelijemo z dvema žlicama bezgovega soka.
Preberite še: Kako pravilno shraniti sveža zelišča, da bodo zdržala čim dlje
Datum Objave: 3.6.2019 ob 19:06

Več iz te teme:

palačinkebezeg

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.