Palačinke z jabolčnim nadevom

Za osem palačink, ki vedno uspejo.

Sestavine

Testo
– 240 ml mandljevega mleka, žlica mletih lanenih semen
– 2 žlici sladkorja, ščep soli, 250 g moke
– 240 ml mineralne vode, 2 žlici oljčnega olja

Nadev
– 6 jabolk, 2 žlici kokosove maščobe, 2 žlici temnega sladkorja
– žlička cimeta
– dodatno
– kokosova maščoba, sladkor v prahu

Priprava

1. Mandljevo mleko in lanena semena zmešamo v mešalniku, nato dodamo še druge sestavine, da nastane mehurčasto testo brez grudic. Stati mora vsaj pol ure, da se semena lepo napnejo.

2. Medtem pripravimo nadev. Jabolka olupimo, razdelimo na četrtine in izrežemo sredino s peškami. Četrtine narežemo na tanjše rezine.

3. Popečemo jih na kokosovi maščobi, posipamo s sladkorjem in cimetom ter pražimo, da se zmehčajo. Pazimo, ker so nekatere sorte takoj mehke. Ne želimo, da nastane pire, v karamelni omaki naj ostanejo koščki jabolk.

4. Pečemo palačinke in jih sproti mažemo s toplim nadevom, zlagamo v trikotnike in radodarno posipamo s sladkornim prahom. Ponudimo takoj. Lepa kombinacija je sladek, začinjen chai.

Chai late: začinjen čaj lahko pripravimo sami. Za uro ali dve namočimo mandlje, jih olupimo, zmeljemo v blenderju in precedimo. V mleko zakuhamo začimbe, osladimo z datljevim sirupom (novoletna želja – čim manj belega sladkorja). Uporabimo dišeče začimbe v prahu: ingver, cimet in kardamom.
Priporočamo: Rumove lunce z zajčjo deteljico

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed