Palačinke z nektarinino: resnično prava poslastica poletnih dni

Poigrajte se z oblikami, ki polepšajo dan vsem za mizo.

Palačinkice so ljubke za serviranje in uživanje, okus je fantastičen, saj je že samo testo aromatično, tako so nektarine le pika na i.

Testo

  • 2 jajci
  • 1,25 dl mleka
  • 70 ml vode
  • žlička sladkorja
  • ščepec soli
  • 220 g moke
  • 1/3 vrečke pecilnega praška
  • žlica ruma

Drugo

  • maščoba za peko
  • nektarina
  • cvetovi materine dušice (osmukamo tako, da ostanejo le drobni lila cvetovi)

Priprava

1. Zmešamo vse sestavine za testo za palačinke.

2. Nektarino razpolovimo in narežemo na tanke krhlje.

3. Ponev naoljimo in segrejemo, nanjo položimo modelčke različnih oblik, ki pa morajo biti znotraj naoljeni, nato v model vlijemo del testa in počakamo, da se spodnja stran speče, odstavimo in odstranimo model ter na tako oblikovano palačinko hitro zložimo rezine nektarin. Palačinko nato obrnemo in vrnemo na ogenj, da se zapeče še stran, obložena z nektarinami.

4. Ponudimo tople, potresene s cvetovi materine dušice (osmukamo samo cvetke brez zelenja).

Priporočamo še: Preprosta formula za palačinke, ki si jo je enostavno zapomniti
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed